Ma este Varsóban az Európa-bajnokság elődöntőjében kiderül megtöri-e a Nationalelf az olasz átkot és harcba szállhat-e az Európa-bajnoki címért.

Ebben a posztban nem fogjuk vissza magunkat a digógyalázás terén, hátha ez segít eltiporni Pirloékat, majd miután kieresztettük a mocskot a klaviatúrán, jósolgatásba is bocsátkozunk a várható összeállítást illetően.

ajánló.jpg

Azért rühelljük az olaszokat…

  • …mert a fontos meccseken eddig mindig megvertek minket. De csak eddig!
  • …mert azt hiszik a 3 védős rendszert ismét forradalmasíthatják
  • …mert macskát esznek és még tagadják is
  • …mert Balotellinél nagyobb faszparasztot még nem hordott a hátán a Föld. Mit is mondhatnánk arról akit még az olaszok is lemajmoznak:

balotelli.png

  • …mert Cassano rühelli a buzikat és még hangoztatja is
  • …mert rühelljük a catenaccio-t és azt is aki kitalálta
  • …mert Trappatoni olyan segg hülye, hogy lehetetlen volt megtanítani németül a bőrnadrágos klánnál

  • …mert utáljuk az Intert, a világ legnagyobb játékostemetőjét
  • …mert Luca Toni alibizett Münchenben és még fizettünk is neki ezért
  • …mert szar autókat gyártanak, ami összeegyeztethetetlen a német precizitással
  • …mert korruptak, bundáznak és nem is titkolják
  • …mert egy cigány banda, a szintó cigány Pirlóval az élen
  • …mert belehugyoznak egymás italába
  • …mert olaszok

Na de hagyjuk a szerencsétlen olaszok ekézését és nézzük milyen dilemmákkal kell szembesülnie Löwnek a kezdő tizenegy összeállításakor. A görögök elleni kezdőcsapat kiszivárogtatásáról szóló kém-sztori hatására a legnagyobb titoktartást rendelte el a DFB, ezért tényleg csak találgatni tudunk.

Gomez vagy Klose?

Klose szerepeltetése kézenfekvőnek tűnik, hiszen kreativitásban és összjátékban jóval hasznosabb Marionál. Miro multifunkcionális csatár, a szélek felé kimozogva remekül tud kényszerítőzni és mindemellett Özil is szeret és tud vele kombinálni. Amennyiben Prandelli tartja magát továbbra is a 4 védős rendszerhez, akkor mindenképpen szükségünk lesz rá, hogy széthúzza a védelem jobb- illetve bal oldalát és ezzel az ellenoldalon területet tudjon nyitni Schürrlének vagy Reusnak, már amennyiben rájuk fogja építeni Löw a támadójátékot. Láttuk a görögök ellen Özil formajavulását és a támadási sebesség felgyorsulását, mindez nagyban Klosénak volt köszönhető. Gomez csereként beszállva a hollandok ellen mutatott helyzetkihasználásával lendíthet a csapat szekerén, döntetlen állásnál vagy egy esetleges hosszabbítás esetén várhatjuk tőle a gól(oka)t.

Schürrle vagy Podolski?

Schürrle rendkívül meggyőző és agilis játékot mutatott a görögök ellen, még ha le is cserélte a második félidőben Löw. Ennek ellenére Jogi elejtett egy félmondatot a herceg esetleges hadrendbe állításáról, mivel a védekezésben hatékonyabbnak tartja. Mondjuk ezt nem értem, mert Popsi seggét eddig is Lahm védte a bal oldalon az esetek többségében. Az olaszoknál a támadási pont Abate pozíciója lehet. Nehéz eldönteni, Podolski vagy Schürrle a hatékonyabb-e ellene. A takonypóc mellett kiszámíthatatlansága szól, ami nyilván játékhelyzetekben hátrány is.

Müller vagy Reus?

Reus az Eb-debütálása alkalmával góllal koronázta meg teljesítményét a hellének ellen. Müller mindenképpen vissza szeretné szerezni a helyét a jobb oldalon, ami az eddigi és idénybeli formája alapján nem lesz könnyű. Mióta az olaszok visszaálltak a 4-4-2-re a háromvédős felállásról, gólt sem kaptak, ezért Reus lehet az olasz védelem megbontásának kulcsfigurája.

Schweinsteiger vagy Kroos?

Schweinsteigerért a nemzet háromnegyede aggódik pillanatnyilag, de megnyugtató hírek érkeztek a bokasérülésével kapcsolatban. A brusztolás mellett gólpasszokkal, távoli lövésekkel is veszélyes. Ha ő kiesik, a bayernes csapattárs, Kroos készen állhat, de ezzel tíz százalékkal gyengül a középpályánk. Elsősorban amiatt, mert Pirlo szervezőjátékának kikapcsolására egyszerűen jobb és alkalmasabb a rutinos Schweinsteiger. A hangsúly a biztonságos védekezésen lesz, valamint Pirlo kikapcsolásán, hogy ne legyen képes a védők mögé jól bejátszani a labdát. Schweinsteiger és Khedira párosa néhány megingástól eltekintve jobbnak tűnik erre a feladatra mint Kroos.

Ezek alapján a következő kezdő tizenegy várható, bár nem lehet tudni, hogy generálisunk a boszorkánykonyhájában addig kifőz-e valami speciális olaszpusztító receptet mint ahogy a görögök ellen egyszer már megtette:

kezdő.png


A statisztika


Joachim Löw 83-adszor ül le a kispadra, az 52 éves generális irányításával a Nationalelf eddig 52 győzelem mellett 13-szor játszott döntetlent és csak 12-szer kapott ki. A világversenyeken Löw 17 meccsből 13 győzelemnél és 4 vereségnél tart. Reméljük a döntetlen kategóriába az esti meccs után sem kerül statisztikai adat.

A Mannschaft még sosem tudta legyőzni a digókat világversenyen. 30 összecsapásból csak hétszer nyertek, kilenc mérkőzés döntetlennel ért véget, 14-szer pedig az olaszok nyertek. A legutóbbi német siker 17 éve volt: 1995. június 21-én 2-0 lett az eredmény Zürichben.

Ami optimizmusra adhat okot, hogy a 2009-es U21-es Eb-elődöntőjében 1:0-ra megvertük Khedira vezetésével az olaszok fiataljait. Az akkori utánpótlás csapat később az Eb-t is megnyerte, mégpedig olyan nevekkel mint Manuel Neuer, Mesut Özil, Mats Hummels, Jerome Boateng vagy a jelenleg padot koptató Benedikt Höwedes és Marcel Schmelzer. Olasz részről Mario Balotelli, Ignazio Abate und Sebastian Giovinco nevét találjuk meg a jelenlegi válogatott keretben. Tehát Özilék azzal a lelki plusszal mennek neki a macskazabálóknak, hogy az elődökkel ellentétben nekik már tétmeccsen sikerült győzelmet aratniuk az aktuális ellenfelünk felett.

A statisztikai mutatók ellenére, felénk billentheti a mérleg nyelvét, hogy az olaszok kevesebbet pihenhettek, ami természetesen egy erőn felül teljesítő csapatot visel meg jobban, pláne a Mannschaft ellen, amelyik duzzad az erőtől és reméljük még nem érte el a legjobb formáját.

Tippelni most babonából nem merünk, bár négy rúgott gól elég egyértelmű üzenet lenne a döntő előtt a  spanyol cigányok számára.

Papíron mi vagyunk a jobbak, papíron (statisztika) az olaszok az esélyesek, de leszarjuk, és megverjük őket. Hajrá németek!

79 komment

Címkék: beharangozó olaszok

A bejegyzés trackback címe:

https://diemannschaft.blog.hu/api/trackback/id/tr124615238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Habbal 2012.06.28. 10:27:46

Hajrá Németország! Oda kell tenniük magukat a srácoknak és megmutatni hogy nincs náluk jobb!!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.06.28. 10:59:42

Ha itt is egy kibaszott focizni nem akaró csapat 120 perces alibizése után tiziket kell néznem ahol valami agyonfodrászolt déli köcsög panekázni óhajt a másnapi címlapok miatt én felgyújtom minden focis relikviámat amit a 30 megélt évem alatt hordtam össze és férfi műkorcsolyát fogok csupán nézni. Esetleg a Pax Tv-t mint izgalomforrást...

Ja és Gomezzel a padra, egyértelmű.

heiki töltő 2012.06.28. 11:09:31

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Hát ha olyan lesz mint a tegnapi, akkor én is felvágom az ereimet, beleülök egy kád forró vízbe és nézem a szivárgó vér keveredését a fürdősóval miközben a másik kezemmel törlöm a blogot :))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.06.28. 11:22:47

@heiki töltő: Látom másnak is beállt a latin foci tegnapi gálaelőadása nem csak nekem :)))
(azért az ultragáz hogy akik miatt ekkora fanatikusa lettem a focinak azok miatt kezdtem rühelni az egészet)

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2012.06.28. 12:44:06

engem az vágott haza a tegnapi meccsen, hogy azzal dőlt el a továbbjutás, hogy 2 kapufás lövésből az egyik befele a másik kifele pattant...és ráadásul az a csapat ment tovább, aki 100 percet alibizett a 120-ból.

a németek jobbak, mint a macskazabálók és ezt meg is mutatják ma este!

csak a győzelem számít!

abandi 2012.06.28. 13:34:01

A mannchaft kurvajó,a digók meg tudják a játékgyilkolás módját...
Melyik a szimpatikusabb?
Hajrá németországiak!

flea 2012.06.28. 13:35:43

Szerintem nyernek a németek, de vért izzadva. Ezzel együtt az olaszokat preferálom. :)

flea 2012.06.28. 13:36:58

@csabsz13: a 2 kapufás lövésből az egyik pontosabb volt a másiknál, ez van. Én is szívesebben láttam volna a portugálokat a döntőben, de a spanyolok sem érdemtelenül vannak ott.

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2012.06.28. 13:45:22

@flea: na ne akard nekem megmagyarázni, hogy az a 3 centi a tudáskülönbség... :)
az a vakszerencse.

a meccs alapján a spanyolok érdemtelenül vannak a döntőben, mert SZERINTEM annak a csapatnak kellene továbbmennie, aki jobban küzd érte (és természetesen ez csak a saját szubjektív véleményem), ők többet tettek az ügyért - a saját tudásukhoz mérten mondjuk 120%-ot, míg a spanyolok 80-at).

Késes Szent Alia 2012.06.28. 13:50:10

@heiki töltő: A német középpálya ki fogja kapcsolni Pirlot, ahogy a spanyolok is tették a csoportmeccsen. Pirlo passzai nélkül sokkal kevesebb lesz a felfutás, úgyhogy ennyit az olasz támadóesélyekről.
Német részről Özil összejátszva Raus-szal/Müllerrel eltereli a védők figyelmét, közben Schweini és Gomez/Klose gondoskodik a befejezésről.
Egyelőre nem látom, hogyan veszít a csapat, jelentős pechet kivéve.

abandi 2012.06.28. 14:20:03

@flea:
A portugálok keményen letámadtak végig, de ronáldo elbaszta többször is...
remélem az olaszokat több dugóval zavarjuk el a macskavacsorára...

abandi 2012.06.28. 14:22:32

@Késes Szent Alia:
ha özilt játszatják...
Csak politikai haszna van...

abandi 2012.06.28. 14:49:07

Egyébként ez a kétesmultú (örökbefogadott) balotelli nevű banánfagyifalót, megköszönhetjűk...
Egy hasznos megmozdulása volt, száz haszontalan elenében...

flea 2012.06.28. 14:57:37

@csabsz13: szerencse ügyben nem értünk egyet. Van ilyen.

Szerintem mind a spanyolok, mind a portugálok tudásuk 100%-át adták amúgy. A meccs is kiegyenlített volt. Ha pénzfeldobással döntik el a továbbjutást, az is fair lett volna.

abandi 2012.06.28. 15:01:20

Berakhatna a blogger egy kis testfelépítési összehasonlítást...

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2012.06.28. 15:01:20

@flea: a 100%-ban azért nem értek egyet, mert 2 évvel ezelőtt a németek elleni elődöntöben adtak a spanyolok 100%-ot. ahhoz képest most nincsenek csúcsformában és nem adnak 100%-ot (sem tudásban, sem akaratban).

abandi 2012.06.28. 15:05:24

@csabsz13:
felejtsük el már egy ideig a spanyolokat...
Az olaszok ugyan ezt a csatát próbálják ráerőltetni a játékos németekre,de hiába...
Több csatár, több gól, !

flea 2012.06.28. 15:05:27

@csabsz13: én úgy értettem, hogy jelenleg, Puyol és egy jó formában levő Torres nélkül ennyit tudnak. Van egy kőkemény középpályájuk, amitől a védelemnek, bár nem olyan acélos, viszonylag kevés dolga van, sőt támadásokhoz is fellépegethet, az így megerősített támadósor meg megteheti, hogy sorra tököli el a helyzeteket. Legalábbis addig, amíg... na de majd vasárnap meglátjuk, hogy ez a mondat folytatódik-e az idén.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.06.28. 15:15:37

@flea: Plusz 150 percet megspóroltunk volna az életünkből azzal a pénzfeldobással...

flea 2012.06.28. 15:17:24

@csizsikpizsik - pique takarodj!: lehetett előre tudni, hogy ez lesz, ezzel együtt szerintem élvezetes meccs volt, bár tisztában vagyok vele, hogy ezzel a véleményemmel kisebbségben vagyok :)

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2012.06.28. 15:23:09

@flea: úgy legyen, édes lenne a bosszú vasárnap :)

amúgy a meccs engem is lekötött, mert most tudtam teljes szívemből a portugáloknak szurkolni (családi okok miatt is) és ezért számomra izgalmas volt...csak hát a továbbjutás.

abandi 2012.06.28. 15:33:04

@flea:
Maga milyen vaárnapról beszél, macskaklónkám?!
Valami talján menüsort állíthatna össze:
lábszárcsont apríték,hereverő,bordahasító, fejhús daráló félcigány szervezet áll ki a mindennap többször mosdóak ellen!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.06.28. 15:34:49

@flea: Igen, szerintem rajtad kívül kb. csak 3 futballelemző szakember élvezhette, a többi vagy karmolta magát vagy elaludt :)))

acsoves 2012.06.28. 15:45:31

Ma este nyerünk nincs mese ha azt a focit tudjuk játszani amit eddig akkor szép 4-1 is lehet a dologból síró primadonnákkal a pályán ! A tegnapi meccs fortelems volt majdnem belealudtam a sörömbe. Ma este foci lesz és Német győzelem!!!

flea 2012.06.28. 15:45:51

@csizsikpizsik - pique takarodj!: tesóm konkrétan felhívta a haverjait és a hetvenvalahanyadik percben elindult az egyikhez bkv-val. Szerintem nem a meccset nézték ott se. :D

flea 2012.06.28. 15:47:26

@abandi: ezen a héten pontosan egy vasárnap lesz, trollkám. :)

abandi 2012.06.28. 15:49:30

@flea:
Amiből maga kimarad...spagitettifalókám!

flea 2012.06.28. 16:10:51

@abandi: hubaz, már csak 2 és fél napom lenne hátra? össze kell kapnom magam. :)

Lottószámokat esetleg? Privátban, ha egy mód van rá. :D

flea 2012.06.28. 17:53:15

@Hooshee: ez jó, és akkor hol van még Mandzukic. :)

dafuq 2012.06.28. 19:45:56

Lehet hogy off, de szerintem a németek jobban játszottak két éve, idén nagyon rossz a helyzet kihasználásuk meg sok az eladott labda, és ha bekapnak egy kontrát, akkor még a görögök is egyből átmentek rajtuk, az volt az egyetlen helyzetük.
Mi a véleményetek erről?
Amúgy a németeknek szurkolok..

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.06.28. 20:40:42

Buffonnak adjatok hashajtót vagy altatót, mert nélküle a digó csapat egy tál kihűlt spagettit sem ér.

Késes Szent Alia 2012.06.28. 21:45:50

Iszonyú. Löw hogy' találta ki ezt a felállást? Hol a védelem?
Dov'è la nostra Vittoria?

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.28. 21:53:01

A védelem az öltözőben maradt. De nem is értem miért nem az a kezdő, amelyik a görögök ellen bizonyított, miért kellett erre egy félidőt és két gólt várni?

TommyGun77 2012.06.28. 21:59:07

felvágom az ereim ha kiesünk és ahogy látom készíthetem a bicskámat...

WhyCantITouchIt? 2012.06.28. 22:12:47

Hehe.
Az angol blogon, az angol olasz meccs után, miközben mindenki temette az olaszokat, 100%-ra véve hogy a németek lesöprik őket, írtam hogy azért ebben ne legyünk annyira biztosak, nem olyan rosszak ezek az olaszok.
Hát most itt van.:D

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2012.06.28. 22:45:46

nagyon gyenge teljesítmény volt. az olaszok sokkal több akaratot tettek bele az első félidőben és ehhez hozzájött két hatalmas hiba (1 a védelemben - Hummels és Badstuber, 1 pedig a középpályán - szögi után engedtük az ívelést).

Már az EB előtt írtam itt, hogy a védelem hibáitól félek, mert jók-jók, de még fiatalok...

De leginkább az dühít, hogy Löw nem hagyta fent a győztes csapatot. Nem gondolom, hogy a görög beton elleni támadósor ne lett volna alkalmas az olaszok ellen, akik ráadásul most tényleg nem a védelemre tettek fel mindent (kivéve a második félidőt, de ez érthető).

TommyGun77 2012.06.28. 22:49:58

Szomorú vagyok, 2 hiba 2 gól...az olaszok kihasználták a hibát és nem hibáztak a védelemben is, a gól után szétestünk, teljesen, brutál pontatlanok voltunk. Mindenesetre azon kívül hogy most nekik összejött és nekünk meg rég volt ilyen xar napunk továbbra is azt mondom hogy ez az olasz válogatott nem érdemelte meg a győzelmet hiába a két gól, eddig hulladékül játszottak, vicc hogy 1 normális meccsel döntőbe lehet jutni, no mind1 ez van szerencse is kell a focihoz, 2 év múlva találkozunk, akkor a fiúk már jóval tapasztaltabbak lesznek azis biztos...

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.28. 23:00:44

Hát...azt kell mondjam megérdemeltük. Szar volt a mai játék, pontatlan, lassú, töredezett. Sehol nem volt a görögk elleni sebesség. Nyilván egy olasz csapatot nem lehet úgy befűzni mint a görögöket, de a sebességre ez sem magyarázat. Sem a kezdőre. Ha esetleg pedagógiai céllal volt pados Gomez és Podolski azon a meccsen, hát nem jött be.

Sajna valahogy éreztem a levegőben, túl biztosra vette mindenki. Én is.

Lasombra 2012.06.28. 23:08:28

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: mint olasz drukker, a világért sem kárörvendeni jöttem át ide, erős ellenfelet győzött le a Squadra. ilyen meccs valszeg 10-ből 1-szer van csak, a németek az öltözőben maradtak.

csak furcsállom, hogy Buffonnál látod a győzelem kulcsát. csak Marchisio egyedül rúghatott volna még kettőt, akkora ajtó-ablak ziccerei voltak. meg Di Natale is.
itt többet segítettek a német védelemnek a lengyel pályagondozók, mint a hátvédek.

ami meg a formaidőzítést illeti: This is Italy! mi ebben az új? akkor kell nyerni, amikor nyerni kell.

a végén azért idegeskedtem nemkicsit. :D

Venyigeszu_de_Lucerna 2012.06.28. 23:26:10

Prandelli az első félidőben meglepte a németeket, Löw meg meglepte a csapatot és a szurlkolókat azzal, hogy nem volt széle a csapatnak. Középen meg kóvályogtak, mint gólyafos a levegőben. Ezt az olaszok kíméletlenül kihasználták (Balotelli 2-ből 2, ilyen még sose volt), a második félidőben pedig hiába voltak helyzeteik a németeknek, az olaszok többel is nyerhettek volna. Az olaszok ezen a mecsen taktikailag és szemmel láthatóan motiváltságban túlszárnyalták a németeket.
Persze nem lehet szó nélkül elmenni a bíráskodás mellett sem, nagyon sok volt a kisebb nagyobb hiba, fordított ítélet (pl. Pirlo kezezése a gólvonalon 0 - 0-nál, kérdés, hogy ez kit mennyire frusztrál.
Megérdemelték sajnos az olaszok, a döntőre Forza azzurri!

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.28. 23:35:32

@Venyigeszu_de_Lucerna: Motiváltságban nem hiszem. Pont az látszott ezen a csapaton, hogy akarni kurvára akarnak. Mennek előre, de nem megy, nem akar összeállni az istennek se, darabos, lassú, szögletes játék, pontatlan passzok, eladott labdák, olyan hibák amiket tán sose láttunk ettől a csapattól. Pont ma, pont ez ellen az ellefnél ellen. Amúgy mindenki jött ezzel a pihenővel, szerintem ez a nagyon sok napos pihenés inkább baj mint jó. Kiestek a ritmusból. Eddig akárhány nagyobb tornát néztem, szinte mindig az bukott, akire mondták hogy hujuj, már mennyit pihenhetett. Túl sokat.

ledo76 2012.06.28. 23:48:14

Nem volt szerencséjük a németeknek, de ha az olaszok kicsit koncentráltabbak 2-0 után, plusz nem csúszik annyira a pálya, nem lett volna izgalmas a vége.
Ma egyszerűen sokkal jobbak voltak az olaszok. Különben a németek még csak hasonló erősségű/formájú csapat ellen sem játszottak a tornán.

ledo76 2012.06.28. 23:51:46

@TommyGun77: Az angolok ellen a helyzetkihasználást leszámítva nem játszottak hulladékul, plusz az angol védelem nagyon jó volt és a spanyolok ellenit sem mondanám hulladéknak. A németek látványosabban játszottak, de a portugálokon kívül nem volt igazi ellenfelük.

fUck 2012.06.29. 00:17:55

Sajnos vesztettünk, de ez az alázás nagyon jó volt! Odab@szott rendesen! :DD

Venyigeszu_de_Lucerna 2012.06.29. 00:26:04

@Hooshee: nagyon jellemző, hogy a kétes helyzetekben azt mondjuk, a szerencsésebbhez pattan a labda. De ez nem így van, ahhoz pattan, aki jobban akarja, jobban küzd érte... nos, ma az olaszokhoz pattant az esetek nagyrészében. Rá lehet fogni a szerencsére (kihagyott helyzetek után kapott gólok, meg nem adott büntető, kapufa, stb.), de be kell ismerni, ezen a meccsen az olaszok megérdemelték a továbbjutást. Persze a magamfajta drukker ilyenkor is azt mondja, hogy hülye bíró, meg ha Schweini nem sérülten játszik... :-)

TFL · http://civilzone.eu 2012.06.29. 02:28:35

Nembaj, két év múlva megint VB. Hátha arra nem jutnak ki az olaszok :)

Brukk 2012.06.29. 08:31:41

NEM JÖTT BE KÖTSÖGÖK! NAGYON NEM!

Seduxen (már NEM dr.) 2012.06.29. 08:39:59

baccátok meg... ez a germán horda is tudja, mikor kell a legszarabb teljesítményt kitenni a pályára. hát persze, hogy az elődöntőben. a kurvaéletmocskosfaszát.

asszem vasárnap megnézek egy jóféle filmet, és 23.00 körül átkapcsolok megnézni a tiziket. valami azt súgja, hogy a 2 döntős púderes fasszal fogja análba tolni a FUTBALL nevű JÁTÉKOT, és egy nézhetetlen 0-0 után jöhet az orosz rulett... ehh...

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.29. 09:13:15

@Venyigeszu_de_Lucerna: De ez nem motivációs kérdés. Én nem hiszem hogy lett volna ember a németek között, aki nem AKARJA NAGYON. egyszerűen sem elöl, sem hátul nem működött a dolog. A góltól, főleg a másodiktól aztán még görcsös is lett az addig csak bizonytalan játék.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.06.29. 09:30:02

Kicsit megnyugodtam.
Mi a faszomat képzelt Löw ezzel a felállással? A védelem meg...? 1945 áprilisában különb volt Berlin védelme! Összeesett az egész csapat mint a nagyi piskótája, pont jókor....:/

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.29. 10:05:50

Egyébként azt kell mondjam hogy a legnagyobb hibát Löw követte el a kezdővel. Gomez és Podolski még a szokásosnál is sokkal gyengébbek voltak. Szerintem Klosenak is, de Reusnak mindenképp kezdenie kellett volna. Német oldalon messze ő villant, mutatott a legtöbbet, de már későn. Ha 0-0nál ott van a pályán, az olaszoknak sokkal több energiát kellett volna mozgósitani a védekezés kapcsán, és simán bekaphattak volna egyet tőle. Ebben a srácban még nagy jövő van szerintem, a VBn stabil kezdő lehet.

flea 2012.06.29. 10:09:40

@Lavor509: amennyire tutira tudtam a spanyol-portugál forgatókönyvét, annyira fogalmatlan voltam erről a meccsről... De mindig így tévedjek :)

Késes Szent Alia 2012.06.29. 16:27:38

@Hooshee: Löw valami nagyot akarhatott alkotni ezzel az összeállítással. Mondjuk azt megmutatni, hogy ő minden meccsre megújítja a csapatot. Vagy valami sosemlátott zseniális stratégiát. Borzalom.

És nem is csak a vereség miatt kár, hanem mekkora meccs lehetett volna: a túloldalon Cassano és Balotelli nagy formában voltak, meg persze Pirlo, ez egy méltó kihívás lett volna A Csapatnak...

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.29. 16:33:58

@Késes Szent Alia: De mi volt ebben a nagy? Müller kivételével felment a csoportkörös csapat. Nagy gondolat volt.

Késes Szent Alia 2012.06.29. 16:48:36

@Hooshee: Az elrendezés is más volt, eddig 4-2-3-1, most átvariálta őket kb. 4-3-3-ba.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2012.06.29. 19:49:48

@Seduxen (már NEM dr.):

egy nézhetetlen 0-0 után jöhet az orosz rulett... ehh...

Amíg Buffon véd, a digók nyerik a tizipárbajt.

dafuq 2012.06.29. 20:10:36

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"Amíg Buffon véd, a digók nyerik a tizipárbajt."

Mint 2008-ban

flea 2012.06.29. 20:47:53

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: @dafuq: Buffon és Casillas manapság egy szint. Buffon reflexei jobbak picit, Casillas meg egy hajszállal megbízhatóbb, de ezek nüansznyi különbségek.

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.29. 21:23:13

Azé várom Heiki nekrológját...

dafuq 2012.07.02. 02:15:01

@Hooshee:
még emészti a történteket, valószínűleg egy aluljáróban fekszik részegen kirabolva és összeverve, hogy feldolgozza a németek balszerencséjét, hogy egyszerűen képtelenek a legfontosabb pillanatban a jó formájukat hozni.
Szóval szerintem napok óta iszik, telefon kikapcsolva, napi több liter vodka az tuti megvan :)

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.07.02. 09:28:44

Az lehet... amúgy a tegnapi döntő miatt bosszant az egész kurvára, hát ellenünk mér nem tudtak ennyire fosul játszani?

flea 2012.07.02. 09:32:37

@Hooshee: ugyanígy játszottak a németek ellen is, csak a német védelem nem fejelte ki az összes felívelt labdát ;)

flea 2012.07.02. 09:33:24

@Hooshee: mondjuk ami tény: nem sérültek le a 20. percben, majd 3 csere után újra a 60. percben.

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.07.02. 09:42:00

@flea: MEg nem követtek el akkora védelmi hibátz mint ide lacháza, és Balotelli nem rúgott kb mindenből gólt ami elé került. Ehh... Na mindegy, ez a hajó elment, és meg is érdemelték a továbbjutást ellenünk, csak szerintem egy jó napon mi elverhettük volna ezt a köcsögválogatottat (ez most a spanyolokra vonatkozik), az olaszoknak meg nem lehetett akkora disznó mázlijuk hogy kétszer is 150%on égjen a csapat.

Baszki, három döntettlennel meg két győzelemmel, meg 6-3as gólaránnyal bemenni a döntőbe... ehh. Ez mondjuk az EBről is mindent elmond.

pimpalini 2012.07.02. 10:22:29

A tegnapi döntő után nem tudok elmenni Löw hozzáállása mellett. Ez az ember egyszerűen nem elég német.
Nem, nem az árja vagy nem árja felmenőivel van bajom.

Egy igazi német fogja magát, s önbizalomból játszik. Nem foglalkozik az ellenféllel. Teszi a saját dolgát. Ebből senki sem tudja kizökkenteni.

Ezzel szemben Löw 2010-ben az elődöntőben betojt a spanyoloktól, most meg az olaszoktól.
Podolski lemaradt egy labdáról az első 15 percben, Gomeznek momentumai sem voltak. Reus és Schürrle viszont a görögök ellen mindenhonnét lőttek, igazi, csak a németekre jellemző fanatizmus volt látható rajtuk. Az ilyen emberek egyszerűen kellenek a csapatba, még akkor is, ha balta van a lábuk helyén.
Az olaszok ezzel szemben a győztes csapaton nem változtattak (nem is igazán tudtak volna). Amit Pirloék az angolok ellen begyakoroltak, az bejött a németekkel szemben kétszer is.:(

Borzasztó, hogy egy közepes olasz válogatott, 2-3-0-ás mérleggel döntős lehetett.
Ezzel a német csapattal valami nagyon nem volt rendben akkor este. Nem az olaszok jutottak tovább, hanem mi estünk ki. Még akkor is, ha a bíró az elején elnézett egy tizenegyest.

pimpalini 2012.07.02. 10:27:26

Utálom azt, hogy mindenki a spanyolok rekord döntéséről szónokol (persze, korszakos csapat), miközben mi is ott lehettünk volna:

2006. Elődöntő: az addig szinte sehol sem jegyzett Grosso lába elsül.
2008. Torres talál egy gólt a döntőben.
2010. Semmilyen játékkal védekezünk az elődöntőben, s nem tudjuk levédekezni Puyolt.
2012. Löw eltaktikázza az elődöntőben.

Ez lassan már akkora lúzersorozat lesz, hogy nyugodtan nevezhetnénk magunkat portugáloknak is.

flea 2012.07.02. 11:12:50

@Hooshee: Balotelli mindenből gólt rúgott, ami elé került... csak nem került elé semmi, mert a spanyoloknak nem volt egy előzékeny Lahm-Badstuber párosuk. (Nagyjából ugyanazt mondjuk amúgy.)

@pimpalini: azért ezzel vitatkoznék:

- 2006-ban a kaput eltaláló lövések aránya 10-2 volt. Én úgy emlékszem, hogy annyira az olaszoknak állt a zászló, hogy kisebb csoda (talán a hazai közönségé), hogy a németek egyáltalán addig húzták, ameddig. Más kérdés, hogy tényleg nem Grosso volt az ügyeletes góllövő, de egy betömörülő védelem ellen az lő gólt, akit egyedül hagynak.

- 2008-ban Torres gólja klasszis csatármunka volt (hol van a mai Torres attól a Torrestől...), más kérdés, hogy ezt katasztrofális helyezkedéssel segítette elő... no ki? Az agyonsztárolt Philipp Lahm. :)

Venyigeszu_de_Lucerna 2012.07.02. 19:13:57

@flea: " 2008-ban Torres gólja klasszis csatármunka volt (hol van a mai Torres attól a Torrestől...), más kérdés, hogy ezt katasztrofális helyezkedéssel segítette elő... no ki? Az agyonsztárolt Philipp Lahm. :)
"
Hozzátéve azt is, hogy faulttal indult... visszahúzta Lahmot.

Venyigeszu_de_Lucerna 2012.07.02. 19:15:18

Ráadásul úgy hogy nem nekik kellett volna jönniük, csak a bíró "elnézte" a szögletet.

flea 2012.07.03. 09:45:45

@Venyigeszu_de_Lucerna: hát most visszanéztem, először azt akartam írni, hogy nem húzta vissza, de ötödszöri megnézésre annyit valóban látok, hogy amikor Lahm bal oldaláról átmegy a jobbra, akkor az irányváltásnál rásegít Lahm jobb karjával. A kapu mögötti kameraállásból az is látszik, hogy Lahm futása nem törik meg, még az egyensúlya sem billen meg. Ha ennyi kontaktus szabálytalan, akkor Gomez, Drogba, meg úgy általában az angol bajnokságban az összes gól az.

Viszont az elsőre is világos, hogy Lahm bármikor kirakhatná szögletre vagy akár bedobásra, de inkább hagyja Lehmann-nak, aki viszont nem ér még oda.

A szöglethez nem tudok hozzászólni, ilyen részletesen nem emlékszem, a videómegosztókon meg már nyilván nincs fenn.

abandi 2012.07.03. 15:12:36

Ez a "német" válogatott(génmix) megmutatta, hogy kell tippmixelni...
Két olyan gólt kaptak a többszörhátrányoshelyzetűtől, ami láthatóan megye 1-ben is ritka...
A buzi lőw sem volt valami ideges fajta a meccs folyamán...
süti beállítások módosítása