A hollandokat mindenképpen meg kell vernünk, legyen bármi is az Eb végeredménye. Az ősi rivális ellen 1980 óta nem sikerült nyernünk az Eb történetét tekintve. Persze akadtak sikerek bőven azon kívül is, de az Eb-n mintha nem feküdne nekünk a narancsos stílus. Eddig 1gy/1d/2v az Európa bajnoki mérlegünk ellenük. De hessegessük el a negatív gondolatokat, statisztikákat és nyomjunk ma este egy szúrós pukit a klumpások arcába. Van miért visszavágnunk nekik, és ha még ezzel ki is ejthetjük őket a tornáról, boldogságunk földöntúli lesz. Kezdjük egy megunhatatlan klasszikussal, Rijkaard bűnéért cserébe:

.

Nézzük hát, mi az amitől a holland tulipán megdöglik:

1. A meleg: a tulipán csak egy bizonyos ideig és hőmérsékletig bírja a meleget. Ma Harkovban 30 fok körüli hőmérsékletre lehet számítani legalább 90 perc hosszan. Ez bizony a holland tulipánnak hosszú idő és megterhelő.

250px-Arjen-robben.jpg2. Az élősködők: különböző arrogáns, nagyképű tetvek, büdöskék, atkák a virág legnagyobb ellenségei. Ezek a kártevők belülről pusztíthatják, rághatják szét a növény virágát, majd a szárát, míg teljesen elpusztul. Ismerünk egy-két ilyen kártevőt a hollandoknál az utóbbi napok híreiből. Egy vereség után a keveset játszók követelőznek, Huntelaar és van der Vaart joggal mondja, többre számított. Robben pökhendi jelleme és önzősége csak növeli a bajokat, kivált, ha nem lő gólt gyorsan az elején. A jól passzoló Sneijder a csatárokat bírálta. Láttunk már kártevőktől francia sajtot is megbüdösödni Afrikában.

3. A sok víz: „Ha a talaj tömött és túl nedves a hagymákat ültessük el külön homokkal kevert földbe így megakadályozzuk, hogy szétrohadjanak a túl sok nedvességtől. Mivel a hagyma tárol minden nedvességet a növény számára így nem szükséges öntözni, elég számára a tavaszi csapadék.“ – írja az útmutató. A harkovi melegben a holland tulipánok sokat fognak inni, ezáltal meg is fognak rohadni.

4. A belső keringési gondok: ha a tulipán törzse és szirmai közötti belső keringés nem kielégítő, a virág feje lehull és elpusztulhat. Mint tudjuk Klaas-Jan Huntelaar, Robin van Persie és Wesley Sneijder viszonya sem baráti. Különösen nem, hogy Hollandia a halálcsoportban nagyon nehéz helyzetbe került, miután a legverhetőbbnek tartott Dániától egygólos vereséget szenvedett szombaton. Mindez belső keringési problémákra utal.

tulipan_elviragzik.JPG5. Az elvirágzás: ezzel kapcsolatban a szakkönyv ezt írja: “Elvirágzás után hagyjuk, hogy a növényen a virág és az összes levél is teljesen elszáradjon, mert ekkor minden fontos tápanyag visszahúzódik a hagymába. Ha idő előtt levágjuk a leveleket, jövőre elmarad virágzás.” Na ez a baj, hogy ennek a holland tulipánnak már 2010 végén a világbajnoki döntő után levágták a leveleit. Nem tudott azóta sem megújulni és kivirágozni.


Bert_van_Marwijk_2011.jpg6. A kertész: ha nem megfelelően kezeli a kertész a virágot, akkor bizony az el fog halni. Bert van Marwijk pedig túl arrogáns és önfejű egy ilyen kifinomult növény gondozásához. Emellett nem követi a szakkönyvek utasításait és előírásait sem. Lásd még a Van der Vaart mellőzése fejezetet!

 

 

német_tank.jpg7. A németek tankok: nem utolsó sorban a német harci gépek a legfőbb ellenségei ennek a liliomfélének. A hollandok legyőzése magas fokú koncentrációt, hitet és rendkívüli taktikai fegyelmet igényel, mindezek együttes teljesülése esetén a német tankhadtest úgy gázol át a tulipánmezőn, mint egy betépett holland a piroson. Meg amúgy is, szerinted egy tulipán elbír egy tankot?

csodaturmix.jpg8. A bajor varázsital: Ha a Mannschaft magába tudja szívni azt a rengeteg pozitív energiát, amit Löw és a szurkolók adnak nekik és isznak a bajor sámánok varázsitalából akkor a 12 tétmeccs óta tartó legyőzhetetlenségi mítoszunk a holland mérkőzés után is tovább fog élni és a tulipán a porba hull.

 

 

Mindezzel csak azt akartam szemléltetni, hogy egy holland tulipán mennyi környezeti és külső, belső káros hatásnak van kitéve. Lengyelország és Ukrajna nem az igazi táptalaja a növénynek és a túlélési esélyei gyakorlatilag egyenlőek a nullával. Javasolt lenne Hollandián kívüli forgalmazását beszüntetni vagy  redukálni.

18 komment

Címkék: hollandia beharangozó

A bejegyzés trackback címe:

https://diemannschaft.blog.hu/api/trackback/id/tr944585444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomfree 2012.06.13. 15:52:32

Német tankok? Hagyjuk már! Ha a nagy tankok egy gyenge portugál csapat ellen erre voltak képesek csak (1-0), akkor egy erősebb csapat ellen, annak fontos tétmeccsén mire lesznek képesek? A német gólkirály egyelőre nem a németeknél játszik, hanem a hollandoknál. A német tankok...a nap vicce.

The Paramour 2012.06.13. 15:56:17

@tomfree: Az az erősebb csapat szépen kikapott a lesajnált dánoktól..

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.13. 20:01:09

Nekem egy X is elég lesz :)

Amúgy tomfree, pont azért tankok, mert lassan lendülnek támadásba, de utána megállíthatatlanok :) Amúgy a portugálok, mint a mostani meccsből is látszott, annyira azért nem rosszak. Egy klasszikus befejezővel életveszélyesek lennének, mert védelmük van, és talán övék a torna legjobb szervezője.

JadenFell 2012.06.13. 21:36:29

Így kell szemétre tenni a kukásokat.

ottomoll 2012.06.13. 22:40:08

Asszem úgy lett, ahogy mondtam...

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.14. 08:38:45

Na, Heiki, most azért lassan érik egy Gomezsimogató poszt, nem? :)

heiki töltő 2012.06.14. 08:46:20

@Hooshee: türelem, délután már olvashatod :)

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2012.06.14. 09:20:37

@Hooshee: @heiki töltő: és méghozzá milyen szép "lábas" gólok voltak, nem ám csak a fejét használja!

az első gólnál a félfordulattal átvett labda! :)

TommyGun77 2012.06.14. 09:27:57

Imádom ezt a német válagatottat, na nem csak azért mert Bayern drukker vagyok, de Özil Hummels remekül tolja, márcsak Götzet vagy Kroost kéne berakni Podolski helyett mer az labdához se ért pl a hollandok ellen. Mertezakkkkkert is szívesen látnám néha, Klosenak meg külön örülök hogy ittvan, mégha csak csere is.

CBF 2012.06.14. 10:58:34

Király meccs volt, de miért ünnepelt olyan visszafogottan Mario?

The Paramour 2012.06.14. 12:01:19

Szép győzelem volt a tegnapi!

robot_ 2012.06.14. 12:39:00

POSZTOT! POSZTOT! POSZTOT!
:)

ottomoll 2012.06.14. 14:02:59

Szép meccs volt. Figyelemreméltó, hogy még a hátvédeinknek is voltak komoly helyzeteik..Ja , és a dánok elleni meccsen a fapapucsok kénytelenek lesznek nekünk szurkolni :))))
süti beállítások módosítása