Kicsit vártunk és emésztgettük a dolgot mielőtt hirtelen felindulásból elkövetett Löw-gyilkosságért komolyabb büntetést kaptunk volna. A döntő után már elmondhatjuk , hogy nem az Európa-bajnoktól kaptunk ki, bár ez kevés vigaszt nyújt a látott produkció után.

danke.jpg

Nem nagyon mennék bele részletes elemzésbe, inkább csak a benyomásaimat vetném papírra, előretekintve a sikeresebb jövő reményében. Csak emlékeztetőül:

NÉMETORSZÁG–OLASZORSZÁG 1–2 (0–2)

Varsó, Nemzeti Stadion, 58 500 néző. Vezette: Lannoy (francia)

NÉMETORSZÁG: Neuer – J. Boateng (T. Müller, 71.), Hummels, Badstuber, Lahm – Khedira, Schweinsteiger – Kroos, Özil, Podolski (Reus, a szünetben) – Gomez (Klose, a szünetben).Szövetségi kapitány: Joachim Löw

OLASZORSZÁG: Buffon – Balzaretti, Bonucci, Barzagli, Chiellini – De Rossi, Pirlo, Marchisio (T. Motta, 64.) – Montolivo – Cassano (Diamanti, 58.), Balotelli (Di Natale, 70.). Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli

Gólszerző: Özil (90+2. – 11-esből), ill. Balotelli (20., 36.)

Joachim Löw ezt elbaszta, erről a napokban már mindenki olvashatott rengeteget különböző portálokon, fórumokon és ő maga is elismerte a német sajtóban a felelősségét. A kezdőcsapat felállásánál már nagyon vakargattam a fejem,  gyorsan két sörrel megpróbáltam megvilágosodni és megoldani a rejtélyt, hogy vajon miért?

  • Miért kell változtatni a görögök elleni felálláson, mikor az működött?
  • Miért akarja Löw magát taktikai zseniként feltüntetni, amikor a saját játékunk elég lett volna az olaszok ellen?
  • Miért nincsen egy olyan csapatkapitányunk, aki 30 perc után lepofoz mindenkit és minden varázsütésre megváltozik?
  • Miért nem képes a Bundesliga kitermelni egy német útlevéllel rendelkező normális balhátvédet, hogy Lahm  játszhasson a jobb oldalon végre?
  • Miért nem képes az Özil-féle aranygeneráció a felnőttek között nyerni?

Nem gondolnám, hogy ezen kérdések megválaszolása előbbre vinné a német focit, ami amúgy is magas szinten van. A kulcs továbbra is Jogi kezében van, és ő is nagyon jól tudja mit kell tennie, csak éppen ezt feláldozta saját egójának és taktikai brillírozásának az oltárán. Amint a védelmet rendbe fogja rakni, nem lesz kérdéses a következő olaszok elleni derbin, hogy ki jut a döntőben. Láthattuk a spanyol példán keresztül, hogy a tiki-taka játékukat  a védekezés hatékonyságának szolgálatába állítottak és behúzták ezt az Eb-t is. Nem azt mondom , hogy a latin példa a követendő, sőt én szeretném a legjobban ha a német-minta határozná meg az elkövetkező évek világfutballját, de látjuk hogy a déliek játéka a célravezető. Németország nem engedheti meg magának, hogy a világfutball elitjében trófea nélkül legyen virítson, ezt a helyet meg kell szilárdítani egy vagy több arannyal. Nem vagyok pesszimista a német foci jövőjét illetően, látva azt az utánpótlás programot, ami egyedülálló Európában, ebben a gárdában még nagyon sok van és egyszer ki fog jönni.  A mentális vezérét kell megtalálnia ennek a csapatnak, egy olyan Matthäus-t, aki űzi-hajta a társakat az utolsó pillanatig és ha kell leordítja a fejüket. Ja, hogy ehhez vissza kell térni a régi bulldog-futballhoz, ám legyen, csak nyerjünk már valamit! Szép focival bukjuk immár a harmadik világeseményt, ami nem volt jellemző a régi német válogatottakra.  

DFB_triko_Hunde.jpg

Tekinsünk előre és pozitívan a jövőbe, hogy 2 év múlva mentálisan és taktikailag megerősödve, reális eséllyel vág neki a Mannschaft a világbajnokságnak. Én biztosan ezt teszem!

Köszönjük mindenkinek aki követett minket az Eb alatt! A blog nem szűnik meg, heti egy,  max. két poszttal próbálunk érdekeségekkel szolgálni a német válogatott háza tájáról.

Hajrá németek!

8 komment

Címkék: olaszok meccselemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://diemannschaft.blog.hu/api/trackback/id/tr104623443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2012.07.02. 12:21:32

Úgy legyen! Én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy egy rossz együttállás (német rossz nap, olasz jó) vitte őket a döntőbe.

Nem vagyok azonban biztos benne, hogy a németek tudtak volna nyeri, ha ők vannak ott az olaszok helyett.

Sajnos megint kell 2 évet várni, hátha akkor kapunk választ erre a kérdésre is.

Köszi a blogot, Heiki!

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.07.02. 14:52:55

Köszönjük a blogot, az infokat, visszajárunk majd olvasni a posztokat. Nagyjából egyetértünk a vereség okait illetően. Ez van. Előbb utóbb valakinek meg kell verni a spanyolokat, és mi leszünk azok!

ottomoll 2012.07.02. 14:55:03

Sztem ennek a 2006 óta regnáló válogatottnak a legnagyobb pechje, hogy van (volt?)egy a Guardiola féle Barca-ra épülő spanyol válogatott, amelytől 2008-ban és 2010-ben is nüansszal kapott ki.

TommyGun77 2012.07.03. 09:16:59

Énis jövök majd ha lesznek posztok, jókis blogocska!

Nekem az a véleményem hogy azért ez egy nagyon fiatal csapat, és oké a stílus nagyjából látható merre halad a bulldogfociból a német labdrúgás viszont ez még közel sem teljesen stabil. Ha egy kicsit kizökkenünk pl kapunk egy gólt, nem mi rugjuk az elsőt azért zavarba jönnek a fiúk görcsösek kapkodnak.

papilloma 2012.07.03. 15:23:48

tudom, nem leszek népszerű, de 1954 óta engem örömmel tölt el a német csapat veresége - egyébként tényleg jó csapat

TommyGun77 2012.07.05. 11:14:13

@papilloma: demér? Szerintem általában szépen játszanak, sokat passzolunk, hálisten nem tikitaka, szimpatikus player, sokszínű játék, én komálom őket nagyon. Bayern szurkoló révén alap hogy a német válogatottnak drukkolok. Amióta ez a generáció játszik azóta rettenetesen sokat változott szerintem a német foci.

MAti 2012.07.07. 13:04:06

"Miért nem képes az Özil-féle aranygeneráció a felnőttek között nyerni?"

Mert még fiatalok.
Beszédes példának ott a Chelsea, a Cech-Terry-Lampard-Drogba tengely. Ezek olyan rutinnal és iszonyú mentális erővel rendelkeztek mostanra már, hogy a sokkal erősebb Barca-t is le tudták nyomni.

Özil-éknek ehhez még kell pár év. De meglesz. A foci pedig, amit játszanak, remek, úgyhogy az új jó... de egy-két súlyos egyéniség, akinek hangja van, tényleg jól jön ilyenkor. Amolyan vezérbika, mint a fentebbiek közül pl. Drogba. Meglátjuk, ki lesz az...

TommyGun77 2012.11.21. 19:16:02

Na milett azzal a Heti 1 bejegyzéssel?
süti beállítások módosítása