Ma este visszatérünk Lembergbe, ahol már a luzitánok ellen sikerrel megvívtunk egy csatát. Az ellenfél most az Olsen-banda lesz. A tegnapi napon láttunk már sok csodát, de ma ezt kizártnak tartom. Németországnak tovább kell jutnia és tovább is fog lépni csoportelsőként.

 dán_német_1992.jpg

A B csoportból az első helyen továbbjutó csapat játszik a görögökkel Gdanszkban. Erre a vasárnapi állás szerint a nekünk van a legnagyobb esélyük. Hozzátesszük, a 6 pontunkkal még ki is eshetünk, amennyiben legalább két gólos vereséget szenvedünk a dánoktól úgy, hogy két gólt ők is lőttek (pl 4-2), és Portugália győz. De vessük el ennek a lehetőségét és nézzük meg az egyszerű képletet.

Továbbjutunk, ha:
• Döntetlent játszunk vagy nyerünk az Olsen-banda ellen
• Vereséget szenvedünk a strandfocistáktól, de a kukások lenyomják a Cé-bandát vagy döntetlent játszanak velük.

Ennyire egyszerű az egész és ennek megvalósításához Jogi nem is akar kockáztatni. Löw az eddigi két meccsen, a hollandok 2-1-es és a portugálok 1-0-ás legyőzésekor is ugyanazt a kezdőt küldte pályára, Most az utolsó, vasárnapi fordulóban a biztos továbbjutáshoz szükséges döntetlen fényében nem is fog változtatni ezen. Csak az eltiltott Jerome Boateng helyére lehet, hogy Benedikt Höwedes középhátvédet vagy Lars Bendert fogja betenni.

Generálisunk a starandfocistákat rutinos csapatnak tartja, ezért még a gondolatot is elutasította, hogy a legjobb játékosai pihenni fognak ezen a mérkőzésen. Gomez három gólt lőtt eddig, Jogi azt mondta, ha úgy dönt, hogy Gomezt lecseréli vagy mást hoz be a helyére, az csak a csapatérdeket fogja szolgálni. Löw nem fog egy játékosnak sem szabadnapot adni, pedig Podolskira már nagyon ráférne. A várható összeállításnál Höwedest raktam be jobbbunkóba:

 kezdőcsapat.PNG

Hallani lehetetett, hogy Kroos és Mertasacker is elégedetlen a cserejátékos szereppel, hiszen mindketten klubcsapatukban stabil kezdőjátékosnak számítanak. Erre reagálva a kapitány így nyilatkozott: „A cserejátékosoknak el kell fogadniuk ezt a szerepet. Talán nem elégedettek, de ez természetes" - majd hozzátette: ha lesz csere a kezdőben, akkor döntésének egyetlen oka az lesz, hogy az adott mérkőzésen úgy lát nagyobb esélyt a győzelemre, és nem az, hogy esetleg valakinek pihenőt adjon. A főnök helyében és a tegnapi A-csoportos kavarodást látva, teljesen egyetértek a döntéssel, húzzuk be valahogy a meccset és a továbbjutást, aztán lehet egy kényelmes meccsünk az oroszoknak egy tucatnyi szigetet eladó görögök ellen. 

A dánok elleni statisztika pozitív mérleget mutat, 14 győzelem mellett eddig 3 döntetlen és 8 vereség születetett. Az Európa-bajnokságokon ez lesz a 4 ütközetünk velük szemben és az emlékezetes 1992-es Eb-döntős vereségét leszámítva jól állunk. Bízzunk a számok erejében, hogy ne szakadjon meg a jó sorozat!

Tippelni és kijelenteni már semmit nem merünk. Ma este Jogi örömtáncát szeretnénk ismét látni! Hajrá németek!

löw_tánca.gif


Ja és Takonypóc ma este lesz századszor (!!!) válogatott. Aki ezt érti, magyarázza el nekem legyen oly kedves!

7 komment

Címkék: dánia beharangozó

A bejegyzés trackback címe:

https://diemannschaft.blog.hu/api/trackback/id/tr484593578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robot_ 2012.06.17. 19:26:42

Hát ez kurvajo :D
Ennel csak az lenne viccesebb, ha kozbe a fejet oldalra razva a fika ömlene mindenebol. Na de nem basztatom, mert a csapatert meg nagyon sokat tett. A mait minimum 1-gyel hozza a valogatott, a gorogoket meg akar jobban is szetszedhetik. H 4 kozott mi lesz az meg a jovo zeneje.

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.17. 21:06:51

Te heiki, nem lehetne hogy még pár postban szidjál valakit? Úgy látszik akit fikázunk ezen a blogon az minimum egy gólt lő :D

Hurri Kán 2012.06.17. 21:17:58

Remélem, a németek nem szórakozzák úgy el a meccset, mint tegnap az oroszok.

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.17. 22:50:58

Na, így is van. Végig jobbak voltunk, csak át kellett gurigázni valahogy ezt a 11 védőt :)

heiki töltő 2012.06.17. 23:03:36

Nem voltak rosszak ezek a dánok. Nem igazán voltam megelégedve a védelemmel. Mondjuk a görögök ellen ez is simán elég lesz :)
Elemzést hétfőn délután már olvashatjátok!

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.17. 23:31:57

"Tompák voltak a németek, de így is nyertek 2-1-re, a görögök ellen viszont sokkal több ötlet kell."

Ki írta ezt a hülyeséget az indexen? Ezek a dánok reggelire ették volna meg az A csoport bármelyik válogatottját, talán az oroszok, ha épp jó lábbal kelnek fel, megizzasztják őket.
süti beállítások módosítása