Az első pihenőnap után ma este a politikai pikantériával is megfűszerezett német-görög összecsapás következik Gdansk-ban. Angela Merkel német kancellár is a helyszínen fogja megtekinteni a mérkőzést, hogy nyomatékot adjon annak, amit mindannyian sejtünk, ezt a meccset nem veszíthetjük el és nem is fogjuk. Politikai öngyilkossággal érne fel a görögök számára egy esetleges hellén siker. Segítünk nekik kilábalni a válságból, ha....

Ne kezdjük el gyártani az összeesküvés-elméleteket, inkább dőljünk nyugodtan hátra és tekintsünk nyugalommal az esti meccs elé. Én nyugodt vagyok, mert amit eddig a görögöktől láttam, nem ad különösebb aggodalomra okot. Főleg annak fényében, hogy tegnap a velük egy csoportban lévő cseheket milyen simán legyűrte a velünk egy csoportból érkező luzitán banda. Az esti meccs is ennek a schmittelése lesz, csak ezt még a végeredmény is tükrözni fogja. Nem hiszem, hogy túlzott magabiztosságról és az ellenfél lebecsüléséről árulkodna, ha a Manschaftot hirdetnénk ki előre győztesnek. A görögöknek végül is tök mindegy, hogy kiállnak-e vagy sem. Az eredmény mindkét esetben 3:0 lesz. De nézzük mire alapozom túlzott optimizmusom, kiosztva a csoportmeccsek utáni bizonyítványt is.

 euro_duell_518.jpg

A kapus

Kapusposzton eddig jól állunk, Neuer 270 percet gyakorlatilag hiba nélkül hozzot le. Bár a dánok ellen egy kosztajanissal megpróbálkozott a tizenhatoson kívül, de nem lett belőle baj. Ha a trükközést másra hagyja és az egyszerű megoldásokat választja, akkor le fogjuk nulláznia a görögöket.
Wiese és Zieler eddig nem kapott szerepet és valószínűleg nem is fog. Wiese-t már most ki lehetne állítani festményként egy gdanski múzeumban, olyan barna és annyi alapozó van rajta. Számukra az Eb egy fizetett nyaralással ér fel , ahol Wiese annyi zselét rakhat a hajára amennyit csak akar!

wiese_barna.jpg

A védők

Jobb mint vártam, ez ugrik be elsőre a védekezésről, amiben természetesen nagy szerepe van a középpályás védekezésnek is, persze nem elvéve a dicséretet a védekező négyestől. Csapatszinten nagyon együtt mozog a társaság és Hummels beállításával nyertünk egy klasszist is, aki végre igazolta beválogatásának jogosságát. A tökéletes védelem kiépítése az elmúlt években viszont megbukott, Jansen és Aogo középszerbe süllyedésével. Ezért lehetséges, hogy egy Schmelzer szintű srác a keretbe tudott kerülni, bár Lahm helyére nyilván csak sérülés vagy eltiltás miatt állhatna be. Lahm szerepe nagyon kérdéses és lassan már ő is belefárad: jobb, bal, jobb, bal, jobb, bal... oldalon játszik az elmúlt években , ahogy a csapat- vagy klubérdek illetve Podolski védekezési tudásának hiánya megkívánja. Mivel normális szélsőhátvédeket a Bundesliga nem termel ki az utóbbi időben, mindenhol idegenlégiósok játszanak (Piszczek, Uchida, Fuchs, Alaba, Contento, Kadlec stb...), így olyan kényszermegoldásokra kényszerül Jogi Löw mint Lahm baloldali és Boateng jobboldali szerepeltetése. Boa a bajoroknál Badstuberrel a belső védőpárost alkotja, de most szélen kell játszania, mert nincs helyette más. Hiába dobott nagyot a helyette pályára lépő Bender, ő védekező középályás eredetileg és ezt is játssza a Leverkusenben. Vagy hát lenne egy Philipp Lahm a jobb oldalra, de akkor Schmelzer lenne a bal oldalon, na ezt NE! Szerencsére eddig nem látszik ez a kis szerkezeti hiányosság. Badstuber egy-két bizonytalankodásától eltekintve még mindig állítom, hogy ennek a csapatrésznek a hibátlan vagy sallangmentes összjátéka hozza meg a várva várt sikert a Mannschaft számára.

A középpályások

Nem gondoltam az Eb előtt, hogy Khedira fogja a legegyenletesebb teljesítményt nyújtani ebben a csapatrészben. Gondolom Bender se gondolta , hogy fog még jobbhátvédként gólt rúgni ebben az életben. Khedira és Schweinsteiger visszazárása a védekezésbe kulcsfeladat volt eddig és lesz is, hozzátéve azt, hogy sokszor Müller és Podolski helyett is hajtaniuk kell. Ezt nyíltan nem mondta ki Schweini, de célozgatott rá a dánok elleni meccs után, amikor teljesen elkészült az erejével a meccs végére. Khedira a szokásos madridi szürke, de hasznos formáját hozza egyenletesen és néha még a kapu elé is odaért, ott viszont nem igazán mozgott othonosan. Müller szerepe más lett a két évvel ezelőttihez képest és ennek fényében kell értékelni. Az látszik hogy formán kívül van, de hasznos tagja akar lenni a csapatnak. Míg két éve többször húzódott a belső támadó tengely irányába , addig most a kiszolgálás, a szélről való elmozgás a feladata. Láttunk erre példát az első és második hollandok elleni gólnál is. Ő már nem fog 2 lövésből 5 gólt rúgni, mint Dél-Afrikában, mást játszik és azt próbálja hasznosan tenni, még ha nem is mindig sikerül neki. Az akarati-faktor vagy tényező, nevezzük bárhogyan, Thomasban megvan, nem úgy mint Podolskinál. A herceg egy vicc, és nem is kívánom ekézni itt, megtettem már többször mint ahogy ti is a kommentjeitekben. Nem tudunk mint tenni Szent Tehenünk mellőzésének érdekében. No comment!

„Özil robbani fog!” – nyilatkozta pár nappal ezelőtt Jogi a Mesutot ért kritikákra reflektálva. Reméljük úgy lesz, a letolást tőlünk már az előző posztban megkapta, innentől kezdve egyértelmű hogy a görögöknek gól(oka)t kell rúgnia. A cserepadon ülők természetesen elégedetlenek a kevés vagy nulla játékperccel (Kroos, Reus, Götze, Schürrle), de bátran lehet és majd kell is hozzájuk nyúlni ha szükséges lesz. Ilyen kellemes próblémákkal Löw még nem szembesült eddigi szövetségi kapitányi karrierje alatt, de ismerve remek pedagógiai érzékét, nem kétséges, hogy megoldja a feladatot.

A csatárok 

Annyi jelzőt elpuffogtattam már SuperMario-ra, hogy nincs is mit írni róla. Eddig kétségtelenül a hátán viszi a csapatot, reméljük így is marad. Nagybetűvel mégegyszer leírom: GOMEZ POZITÍV CSALÓDÁS. Persze Klose kárára remekel Mario, de Miro már abban a korban van aki érti és tudja is kezelni, a csapartérdeket szem előtt tartva az ilyen konfliktusokat. Löw nyilatkozta is Kloséról, hogy ő a meghosszabított keze Mertesackerrel együtt a csapaton belül, akik megértik és a többieknek el is magyarázzák az efféle szituációkat.

A görögök

A dánok ellen egy kicsit már megízleltük azt, amire a görögök ellen számíthatunk. Keményen fogják keverni a betont a saját tizenhatosuk előterében, amit türelemmel és kifárasztással fel kell törnünk. Mivel a statikus csatárjáték erre nem alkalmas, ezért Jogi most tényleg hezitál Gomez és Klose között. De szerintem már eldöntötte Gomez szerepeltetését, csak okosan versenyhelyzetet akar fenntartani a csapaton belül az utolsó pillanatig. Klose könnyebben bevontható az összjátékban, jobban megérti magát Özillel. Mivel nem csak befejező, hanem előkészítő is, a szélsőkkel (Müller, Podolski) kényszerítőzve jobban a görög védelem mögé az alapvonal közelébe tud kerülni a csapat. Gomez mellett az eddigi három gólja és az a gyilkos ösztön szól, amire Löw szerint is szükség lesz. A kínálkozó lehetőségeket kíméletlenül ki kell használni, ha nem akarunk úgy járni mint az oroszok. Bár erre ne is gondoljunk! Minél előbb be kell rúgni az első gólt és utána egyre könnyebb dolgunk lehet. A kezdőcsapat így fog kinézni:

kezdocsapat.png

A statisztika - mint mindig – sima német győzelmet ígér. Ez lehet a Jogi Bonito 15. zsinórban elért győzelme tétmeccsen, ami világrekordot jelentene. Mivel még soha nem vesztettünk Eb-negyeddöntőt, ezért a görögök már most csomagolhatnak is. A nyolc eddigi hellének elleni találkozón 5 német győzelem mellett 3 döntetlen született és a kék-fehérek még soha nem győztek.

Erre a mérkőzésre már merünk tippelni és meg is osztjuk veletek a két tippünket:

A. 3-0, Gomez, Özil és Klose góljaival.
B. 3-0, mert a görögök nem állnak ki.

Kedves hellének, elintézzük nektek, hogy holnaptól csak a válságkezelésre tudjatok koncentrálni és hazaküldjük a spártai hősöket!

Jó szurkolást mindenkinek ma estére, hajrá németek!

39 komment

Címkék: beharangozó görögök

A bejegyzés trackback címe:

https://diemannschaft.blog.hu/api/trackback/id/tr484604364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.06.22. 13:10:54

Mondjuk a "Gomez pozitív csalódás" dolgot leírni igen nagy...khmm...bátorságra vall.
Gomezt nem dicsérjük még akkor sem ha a csoportmeccsen a 6217. gólt már csukott szemmel varrta be, mert aztán olyanokat csinál mint pl. a BL-döntőben (nagyjából majd' minden fontos meccsen) ugye...

heiki töltő 2012.06.22. 13:17:13

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Próbálok Gomeznek pozitív energiát sugározni, hátha
bejön! :) Amúgy meg annyit savaztam már eddig is, hogy belefáradtam...

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2012.06.22. 13:17:51

úgy legyen!
én is azt gondolom, hogy a védekezésünk elég éber lesz ahhoz, hogy nullára lehozza az esetleges görög kontrák és a biztosan fellépő rögzített helyzetes szituációkat egyetlen görög gól nélkül.

ha kapunk gólt, akkor azt úgyis már csak a 2-0 után fogjuk kapni...

az én tippem 2-1, de csak azért mert a 2-0 után már pihennek egyet a fiúk!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.06.22. 13:21:26

@heiki töltő: Na igen, őt rugdalni néha már tényleg unalmas...
De tapasztalatom szerint a pozitív energia csak ront rajta. Ha tévé előtt/stadionban ordítod hogy "úgyis elrontod Te köcsögparaszt, ezt is ki fogod hagyni f.szkalap" az inkább hat (ki van próbálva).

heiki töltő 2012.06.22. 13:25:07

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Már látom is a holnapi posztcímet: Te köcsögparaszt Gomez! :)

robot_ 2012.06.22. 13:31:23

nem kotekedni akarok, de
Neuer 2 szinttel a tobbiek alatt egy garazsban fog jatszani?
Olyan fura ez a kep, nem? mintha 3 retegu lenne a palya, de mar valahoyg multkor is ilyen volt. (nem baszogatas, csak mondom)

Fishtax 2012.06.22. 13:31:24

Nem a lényeghez tartozik, de Contento, mint _idegenlégiós_???

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.06.22. 13:32:02

@heiki töltő: A döntő után még szebb lenne, Te háromszoros köcsögparaszt Gomez! :)))

heiki töltő 2012.06.22. 13:49:01

@Fishtax: Abszolút igazad van, Contento német, ott is született és már 3-szoros U20-as válogatott. De..
A szülei olaszok, van olasz útlevele is ha jól tudom és valahol azt olvastam, hogy az olasz válogatott már puhatolódzott a honosítását illetően. Ha azt nézzük, hogy "már" 22 éves, ami a német válogatottat tekintve öregnek mondható, és még nem próbálták ki a nagyok között, lehetségesnek tartom olasszá válását. Ilyen szempontok miatt tituláltam idegenlégiósnak. Persze jogosan megcáfolhatna, ha többet játszana a Bayernben és akkor nem lenne kérdéses, de az eddigi 20 fölötti meccsszámával nehezen fog a válogatott közelébe jutni.

heiki töltő 2012.06.22. 13:55:34

@robot_: Na akkor elárulok egy kulisszatitkot. A bild.de oldalán te saját magad összerakhatod a várható összeállítást és beküldheted nekik vagy kivághatod ahogy én is teszem. Azért van 3 réteg, mert az egyik az olvasók véleménye, a második Jogi utolsó összeállítása, a harmadik meg az egyéni kezdőd. Sajnos a rétegek ott maradnak, a kapus meg mindig rácsúszik, ezért néz ki ilyen hülyén, viszont ez legalább képes összeállítás. Megfontolom, hogy másik eszközt használjak legközelebb.:)
Ha érdekel itt megnézheted:
www.bild.de/sport/fussball/du-bist-jogi-14229196.bild.html

JadenFell 2012.06.22. 14:00:17

Melegben gyorsan szárad a görög beton. Ami 1000% hogy görögök összemákolnak egy utolsó szemétparaszt mázlista gólt. A kérdés az hogy mi mennyit tudunk nekik rúgni.

flea 2012.06.22. 14:37:32

Khedira akkora király, hogy a védő válláról mandinerből is tud gólpasszt adni Gomeznek (ld. portugál meccs) :)

Szerintem nem lesz az, csak 2-0. A németek a rájuk jellemző módon megint baromi könnyű ágat kaptak a döntőig. (Sok ellenérzésemet már leküzdöttem velük szemben, ezzel az eggyel - az ordas mákjukkal - nem bírok.)

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.22. 15:50:51

Látom ma bársonyos a hangulatod :)

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.22. 15:54:33

@flea: Namost azért tegyük hozzá, hogy lehet hogy az ág innen már könnyű, a csoport viszont messze a legszarabb volt az egész EBn. Arra azért nehéz volt apellálni az első meccsek előtt, hogy a Hollandok ilyen szarok lesznek, és abban sem vagyok biztos hogy ha a harmadik meccset játsszuk Céékkel, akkor nem örültünk volna egy döntetlennek, mert a tegnapi formája az nagyon nem az amit ellenünk mutatott.

flea 2012.06.22. 16:00:04

@Hooshee: a legszarabb, tény, bár hogy messze, az túlzás. Mindenesetre azt kikompenzálta a portugálok elleni mák. :) Nem azt mondom, a döntetlen ott fairebb eredmény lett volna a portugál győzelemnél, de a német győzelemnél még inkább. És azért a végső győzelem esélyei szemszögéből baromira nem mindegy, hogy a portugálok letudják egy laza ujjgyakorlatként a görögöket, majd az angol-olasz győztesét, és utána várják a spanyol-német vérengzés túlélőit, vagy fordítva, ahogy most lesz. (Igen, a franciákat leírom a spanyolok ellen, elnézést.)

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.22. 16:31:04

@flea: Ami szeritnem hiba... a spanyolok tök impotensek, a labdatartásból nemigen van gól önmagában. Én nem lepődnék meg ha mennének holnap haza (nem tagadom, kicsit még drukkolok is neki :)))

És ha az olaszokat kapjuk (márpedig szerintem sajna őket), hát az se lesz leányálom. Szarul játszottak, de a spanyolok ellen megmutatták, hogy gólt lőni nekik, hát az kurvára nem egyszerű.

Bobic 2012.06.22. 16:33:28

Sziasztok!

"Ezért lehetséges, hogy egy Schmelzer szintű srác a keretbe tudott kerülni, bár Lahm helyére nyilván csak sérülés vagy eltiltás miatt állhatna be."

Ezzel marhára nem értek egyet, meg persze Podolski oltásával de mindenkinek más a véleménye. Íme az enyém:

Ez a Schmelzer gyerek a Bundesliga egyik legjobb (ha nem a legjobb) védelmének az oszlopos tagja. És ugye FC Hollywood két éve nem tudja lenyomni a Dortmundot. Valamint azt is megemlíteném, hogy a német kupa döntőn Lahmról mennyit kapott a nagy Bayern :)

Podolski savazását sem értem, nem tudom mit vártok tőle, mivel a jelenlegi keret elsődleges célja észrevételem szerint, hogy a baszott nagy Gomezt kiszolgálja. Ez ugye szükséges az esetében, mert amúgy egy fillért nem ér. Értem én, hogy gólkirályt akarnak belőle csinálni, de szerintem fontosabb dologra kéne koncentrálni.

Nálam Müller és Lahm pihenne egy meccset... Két teljesen formán kívüli játékos, aki idén csak csalódást élt át.

Remélem, hogy nem lesz igazam, de az elődöntőt, vagy inkább a döntőt Lahm játékán bukhatjuk el és ezt nagyon nem szeretném.

Este HAJRÁ NÉMETORSZÁG! Sok sör társaságában... Tipp: 3-4 gólos siker a javunkra (remélem ma este 2 gól után, már lehetőséget kap Götze) :)

lynus 2012.06.22. 16:46:36

Kicker, Sport1.de alapján Klose, Reus és Schürrle kezd Podolski, Müller és Gomez helyett.

flea 2012.06.22. 17:09:20

@Hooshee: a spanyolok erősen függnek attól, hogy Torres milyen napot fog ki, de van egy Iniestájuk, aki még mindig képes egyre zseniálisabban focizni, és a legtömörebb védekezés ellen is kapuig gyaloglós gólokat összehozni (lásd a horvát meccsüket).

Meg aztán akármennyire egységesen védekezik is egy csapat, csak meglátszik rajta, hogy csak fegyelmezetten visszazár, vagy abszolút feladja a támadás látszatát is.

A német-olasz kemény lesz, ha lesz (én kb 2/3 esélyt adok az olaszoknak), az olasz csapat vérbeli kupacsapat minden nagy tornán, csoportból könnyebben esnek ki, mint utána. :) De ezzel együtt is bárkinek jobb ellenfelek, mint akár a spanyolok, akár a portugálok.

@Bobic: Lahm szerintem 10-es skálán 9 pontos játékos, de nem ismeri a határait és 10-nek képzeli magát. Így aztán hiába a rengeteg jó, közte néhány kifejezetten tanári megmozdulás, cserébe olyan hibák csúsznak be, amiket egy topcsapat védelmében egyszerűen nem lehet elkövetni. Nem is értem, hogy lehet még csapatkapitány is a csávó.

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.22. 17:15:14

Torres eddig az írek ellen bírt kifogni bármit is, azok ellen meg nagyjából a torna bármelyik csapata kifoghatta volna.

Teljesen formán kívül van, persze valójában ez a VB óta igaz :)

Szerintem a spanyolok hamarabb mennek haza, minthogy a négybe jutnának. Aztán majd meglátjuk.

JadenFell 2012.06.22. 17:20:54

A németek max EB-n kapnak könnyű ágat. VB-n zsinórban kétszer búcsóztatták őket a későbbi nyertesek elődöntőben (olaszok majd spanyolok).

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.22. 21:14:13

Eddig szép, csak meddő. Reusnak meg szólni kéne hogy passz is van a világon.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.06.22. 21:22:12

Eddig mintha egy zsákutcában tangóznának, igen tetszetős csak sehová nem vezet...

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.22. 21:25:28

Na, asszem mintha Lahm is kapott volna itt ma... meg is van a góóóóól, de mekkoraaaa :D

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.22. 21:28:48

Amúgy Klose most úgy látom vissza akarja játszani magát a kezdőbe, helyes!

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.22. 22:03:09

Na, kezdhetjük elölről... Boateng nagyot hibázott :)

vasgyuszi 2012.06.22. 22:42:05

A botlábú szacsimbókok mehetnek haza, valami hasznosat is tenni... talán dolgozni?

vasgyuszi 2012.06.22. 22:43:41

he-he, szarcsimbók akart lenni :)

robot_ 2012.06.23. 00:47:23

azert ez kurvavicces igy az indexen, fooldalon:
"..A gorogoknek egy jo pillanatuk volt.."
mellett eredmény 4-2
:D

persze aki latta az tudja h igaz a dolog, csak igy kiirva vicces.

Hurri Kán 2012.06.23. 10:15:43

Ez a német csapat egyre jobban tetszik. Kb. 25 éve nézek Eb-ket, VB-ket, eddig ez a legszimpatikusabb német csapat, amit láttam játszani.

flea 2012.06.23. 21:46:31

@Hooshee: tartom, amit Lahmról mondtam: 10/9, de 10-nek képzeli magát. Nagy gólt rúgott, viszont az 1-1 is nagy részben az ő bűne (Boateng mellett persze).

@gyvy: én meg pont azt akartam mondani, hogy az én épp kezdődő szimpátiámat a tegnapi produkcióval lenullázták. Egyrészt a sportszerűtlenség csúcsa, ahogy a kezdő támadóik helyett volt pofájuk a B sort szerepeltetni, ez egész egyszerűen arcpirító. Özil meg (a meccs embere!) annyiszor dobta fel magát ezen az egy meccsen, mint az ezért összevissza savazott déli (olasz, spanyol, portugál, vagy épp görög) válogatottak eddig összesen, ráadásul az egyik kamu szabadrúgásból lett a mindent végleg eldöntő 3. góljuk. Gusztustalan.

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.23. 21:54:15

@flea: Nagyjából igazad is van egyébként Lahm-mal kapcsolatban.

Viszont én nagyon nem vagyok benne biztos hogy ez a B soruk. LEgalábbis a Klose-Gomez csere nem egyértelmű, Müller is fásult eddig, Podolskit meg basztattuk eleget. Löw se hülye, látja hogy mindkettő formán kívül van. A csoportmeccseken még elfért a velük való próbálkozás, de az egyenes kiesésben már nem, még akkor is ha a görögök nem voltak ellenfelek előre láthatóan sem. Szóval én nem lepődnék meg, ha ugyanez a sor menne fel az angol/olasz meccsen is, Schürrle helye talán inog.

flea 2012.06.23. 22:10:40

@Hooshee: Nálam eddig Gomez sokkal jobb Klosénál, Müller és Podolski bármelyike pedig sokkal jobb Reus és Schürrle bármelyikénél. De lehet, hogy Löw nem így gondolja és tényleg nem a görögök lebecsülését mutatja a tegnapi kezdő. Ez majd kiderül abból, hogy kik kezdenek a következő (2) meccsen.

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.23. 22:18:35

@flea: Normális esetben így is lenne. Viszont mind Podolski, mind Müller kimondottan gyengén játszotta végig a csoportkört. Én még emlékszem arra a Müllerre, aki a VB egyik nagy felfedezettje volt, ez a Müller nem az. Podolskinak meg az utóbbi jópár évben nemigen megy. Volt egy nagy tornájuk együtt Kloseval, mikor ők voltak az új emberek, de Poldi azóta sosem mutatott igazi formát, Klose meg igen.

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.23. 22:20:32

Ha megnézed a tegnapi meccset, más sebességfokozatban játszottak, és ez zömmel anak köszönhető, hogy Klose sokkal univerzálisabb játékos mint Gomez (én értem hogy Gomez jobb a kapu eltalálásában, de minden másban, legyen az labdatartás, labdaszerzés, visszazárás, bármi, sokkal gyengébb mint Klose.

A tegnapi produkció a Klose-Özil összjátékoknak, és Reus hihetetlen energikus játékának volt főleg köszönhető.

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.24. 00:48:40

De van ám új post, tán folytassuk ott, ha van mit :)
süti beállítások módosítása