Tegnap este Lipcsében lejátszottuk az utolsó sörmeccset Izraellel. A sportszakmai szempontok mellett sportpolitikai aspesktusa is volt a meccsnek, de ezzel egy külön posztban foglalkozunk.

Először a száraz tények:

Németország - Izrael 2-0 (1-0)

gól: Gomez (40.), Schürrle (82.)

A kezdőcsapat és a későbbi cserék így néztek ki: (Mivel Schweini vádlisérüléssel bajlódik. értelemszerűen kimaradt)

Neuer – Lahm, Mertesacker, Badstuber, Boateng – Özil, Khedira (L. Bender 88.), Kroos (Götze 85.), T. Müller (Reus 83.) – Gomez (Klose 67.), Podolski (Schürrle 67.). 

Az ARD nyomta a meccset élőben, az első félidő közepétől és a második elejébe sikerült belenéznem, minden más amiről írok, csak trollkodás, mivel nem láttam.

izrael.jpgEsélyeshez méltóan kezdtünk, a Nationalelf uralta a játékot, érvényesítette akaratát. Gondolom ez akkora meglepetés mint hogy Gomez egylábas (mert rohadtul az, bármit is állít és arra az egyre támaszkodni is alig bír). Hamar elkezdtünk nyomni, gondolom Löw sem akart vacakolni és sérüléseket kockáztatni egy barátságos meccsen.Úgy volt vele nyomjuk le őket minél előbb aztán irány Gdansk.  Kroos próbálkozott lövéssel,majd Jérome Boateng nevéhez fűződött az első komoly gólszerzési lehetőség,  a Bayern München futballistája, aki most a szélre kényszerült a védelemben, azonban 14 méterről a jobb oldali kapufát találta telibe. Később Gomez „elgomezelt” egy helyzetet, majd Khedira fejese kimaradt. 

 

A 40. percben megszületett a vezető gól(a kapufa itt már segített): egy Müller-Gomez-Khedira-Müller-Gomez összjáték után Mario Gomez harcosan megtartotta a labdát (tudja máshogy is?), majd két védő szorításában lőtt a rövid felsőbe – a labda a keresztléc érintésével vágódott a hálóba. 1–0

A fordulás után totális háború, nyomás, az ellenfél ki sem tudott jönni a saját térfeléről. Özil és Poldi pontalanok maradtak, majd a szünetben beállt izraeli  srác (Vermouth) eltévedhetett, mert megkínálta egy jó kis lövéssel Neuer-t.  Lahm és Özil mindenképpen gólt akartak rugatni Poldival, aki a ziccert a kapusba vágta.

Na idáig láttam élőben, utánna csak az összefoglalóból jött le, hogy a 82. percben a csereként beálló André Schürrle tette fel a pontot arra a bizonyos i-re: Özil passza után a bal oldalról betört középre, majd mintegy 22 méterről a kapu jobb oldalába zúdította a labdát, beállítva ezzel a végeredményt. 2–0.  A lövés szerintem védhető volt, de ez legyen az izraeli kapus baja. A végén még Klose növelhette volna fejessel az előnyt, ami a lelkének is jót tett volna a sérülése után, de kimaradt.

Összegezve egy szokásos sörmeccs volt, sokat ne hozzunk ki belőle. Ezt az izraeli csapatot pontosan ilyen játékkal és ennyire kellett megverni a felkészülés eme szakaszában. Látszik Löw elképzelése a védelem összeállítását tekintve, a Lahm, Mertesacker, Badstuber, Boateng négyes , könnyen variálható a széleken , tekintve Lahm kétlábassáságát és Boateng univerzalitását. Mondjuk Badstuberrel nem játszatnék már többet szélsőt, abban többször is már megbukott (pl. 2 éve a VB-n). Örülök, mert sokat lehetett hallani a dortmundi különítmény bevetéséről is ebben a csapatrészben (Schmelzer, Hummels), de szerintem ők még rutintalanok egy ilyen kihíváshoz, legalább is válogatott szinten. 

A látszólagos stabil összeállítás ellenére ez a csapatrész lesz a kulcspontja az EB-cím megnyerésének, azért nem vagyok teljesen nyugodt.

A támadóponteciállal nincs gond, Gomez elszerencsétlenkedik elől, Schürrle meg lassan kiszoríthatja Popsit elölről. vagy hátulról, (hú de perverz). Ha minden kötél szakad, majd Özil és Klose megoldják a dolgot.

Olvastam, hogy Löw elégedetten értékelt a végén,szerinte a Svájc elleni blama után kellett az önbizalomnak ez a győzelem. Korrekt, Herr Löw!

Nem is szaporítom tovább, ezt is letudtuk. Irány Auschwitz! Hogy miért az a következő posztból kiderül!

Ja, itt vannak a gólok, ha valakit érdekel:


3 komment

Címkék: felkészülési meccs meccselemzés Izrael

A bejegyzés trackback címe:

https://diemannschaft.blog.hu/api/trackback/id/tr534558287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

facelvega 2012.06.01. 12:02:48

Azért egy tartalékkapust kipróbálnék, ha már Adler nincs ott Neuer mögött.

heiki töltő 2012.06.01. 12:31:33

@facelvega: hát csak Wiese marad, mert Zieler túlságosan zöldfülű. Szerintem , úgy volt vele Löw, hogy a lehetséges kezdőt próbálta ki (persze Schweini-vel majd kiegészülve), hogy legyen önbizalom az első meccsre.

Amúgy meg Svájc ellen már kipróbáltuk Stiegen-t, be is szopta' :-)

Kaiser Franz 2012.06.02. 09:09:26

Azért tegyük hozzá, hogy még mindig messze voltak a 2010-es VB meg az EB selejtező meccsekben mutatott formájuktól. Az ARD úgy fikázta a csapatot, ahogy csak lehet. Többek közt a szakkommentátor Mehmet Scholl a „Körperspannung-ot”, avagy a test erő vagy keménységet tette szóvá. Úgy játszottak mint a lányok, kb 65%-ot veszítettek a párharcokból és ezt egy Izraeli csapat ellen. Bár mentségükre legyen, hogy felkészülő meccsen senki sem szeretne lesérülni. Mindenesetre Löw szeretett volna last minute még egy felkészülő meccset összehozni valaki ellen, akár még a német U19 ellen, de ilyen rövidtávúan már nem találtatott jelentkező. Szóval a maximális fókusz most már Portugálián…
süti beállítások módosítása