Kijelölte végleges, 23 fős keretét Jogi Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokságra.

Az utolsó szűkítésnek Marc-André ter Stegen, Sven Bender, Julian Draxler és Cacau lett az „áldozata”.

Stegen-t a svájciaktól a hétvégén bekapott "ötös" egyszerűen kinyírta, hiába próbálta Jogi nyilatkozataiban felmenteni a felelősség alól.

Azt hiszem a keret nem szolgál meglepetésekkel, ez a jelenlegi körülmények és forma alapján a legerősebb keret amivel nekivághatunk a kontinens meghódításának.

Szerencsére - lekopogom - a 2010-es példátlan sérüléshullám eddig elkerülte a srácokat, maradjon is így!

Íme a keret:

23-as keret.jpg 

KAPUSOK
Manuel Neuer (Bayern München), Tim Wiese (Werder Bremen), Ron-Robert Zieler (Hannover )

VÉDŐK
Holger Badstuber (Bayern München), Jerome Boateng (Bayern München), Benedikt Höwedes (Schalke), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Philipp Lahm (Bayern München), Per Mertesacker (Arsenal), Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund)

KÖZÉPPÁLYÁSOK
Lars Bender (Bayer Leverkusen), Mario Götze (Borussia Dortmund), Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund), Sami Khedira (Real Madrid), Toni Kroos (Bayern München), Thomas Müller (Bayern München), Mesut Özil (Real Madrid), Marco Reus (Borussia Mönchengladbach), Andre Schürrle (Bayer Leverkusen), Bastian Schweinsteiger (Bayern München)

TÁMADÓK
Mario Gomez (Bayern München), Miroslav Klose (Lazio), Lukas Podolski (1. FC Köln)

A keretelemzéssel folyamatosan jövünk, addig is kíváncsi lennék a véleményetekre!

Ja majdnem elfelejtettem, utolsó sörmeccs az EB előtt csütörtökön, Lipcsében a zsid Izrael ellen. Utánna jön az elemzés!

4 komment

Címkék: keret

A bejegyzés trackback címe:

https://diemannschaft.blog.hu/api/trackback/id/tr224553889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2012.05.30. 09:35:10

Éljen a blog, éljen a csapat! :)

Kapusok: remélem Neuer tud végig védeni, nem járnánk jól, ha le kellene cserélni Európa legjobb kapusát:).

Védelem: szerintem ez lesz a csapat leggyengébb pontja. Hummels, Badstuber, Boateng jók, de hajlamosak kapitális hibát véteni 1-1 alkalommal.

Középpálya: A Real-Bayern kettős játékosai megoldják ezt a feladatot világszínvonalon. A dortmundi játékosok szerintem nem mutattak eddig kiemelkedő játékot a válogatottban, sajnos a dortmundi sikerek záloga inkább a csapatban, mint a kiváló egyéni teljesítményekben van. Szerintem.
Akiben nagyon reménykedem, hogy esetleg Müller VB szerepléséhez hasonló meglepetést okoz, az a Mönchengladbach Marco Reus-a. Gyors és ötletes játéka szerintem illik a válogatottba.

Támadósor: Podolski mindig ütőképes, Gomeznek azért néha becsúszik 1-1 peches nap (lásd BL elődöntő és döntő, Dortmund elleni utolsó meccs), Klose-t nem követtem az olasz bajnokságban, de nem hiszem, hogy csalódást okozna.

Egy szó, mint száz: ha nem kapunk 1 gólnál többet a meccseken, akkor nagy esély van a végső győzelemre.

n3benyo 2012.05.30. 16:12:36

Egyetértek csabsz-szal, a védelem lesz a nagy kérdés... A felsoroltak mellett Mertesackert is sokan a kezdőbe várják, kíváncsi vagyok a júni 9-i kezdőre. A középpályán-támadásban szerintem Götze képes lehet nagy meglepetésre, Reus mellett tán ő lehet 2012 "Müller"-e.

A zsidó vicc a cikkben pedig szerintem gusztustalan, nagyon nem illik egy német válogatott blogba.

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2012.05.30. 17:27:43

@n3benyo: nekem is megakadt rajta a szemem, de a topic-ot jellemzően (ahogy a többi nemzetét is a VB idejéből) egy kis nemzeties önirónia hatja át, talán ennyi belefér.

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2012.05.31. 16:14:38

az Izrael elleni csapatból kimarad Schweinsteiger, mert a BL döntőben összeszedett egy vádli sérülést és még nem gyógyult fel belőle. egyelőre Kroos helyettesíti majd Khedira mellett...

www.mopo.de/em-2012/wadenverletzung-schweini-gegen-israel-nicht-dabei,15199744,16145794.html
süti beállítások módosítása