Következzen hát krónikánk második részében birodalmi támadóalakulatunk dicsőítése. Generálisunknak a harci gépezet ezen részében nem kell szembesülnie olyan szerkezeti problémákkal mint amilyenek a védelmünkben fennállnak. Inkább a bőség zavarával küszködik mikor a legjobb felállást szeretné összeállítani a hadszíntérre. Íme Európa leggyilkosabb támadógépezete:

loew.jpg

A középpálya (MITTELFELD)


sven-bender-karikatur.jpgLars Bender (15) a 23 éves védekező középpályás a leverkuseni gyógyszerkotyvasztó manufaktúra igáslova. Kiegészítő embernek viszi magával generálisunk, maximum egy súlyos, egész csapatot ledöntő ukrán kolerajárvány esetén juthat szóhoz a mérkőzéseinken. Addig is marad neki a cipőpucolás, vízhordás, hogy elfoglalja magát.

 

 

mario-goetze-karikatur.jpgMario Götze (19) a 20 éves támadó középpályás a dortmundi Hanza-szövetség csiszolatlan gyémántja. Sérülése után még keresi a formáját, kondicionális problémái vannak. Mivel kétlábas, a csatatér minden részén bevethető, ő lehet a mi nyerő húzásunk ebben a hadjáratban. Valami azt súgja, hogy szükségünk lesz rá a döntő ütközetekben…

ilkay-guendogan-karikatur.jpgIlkay Gündogan (2) a seregszűkítés egyik nyertese a középső támadó középpályás, aki egy dortmundi kebap árus család nevelt sarja. Gelsenkirchen külső gyártelepének egyik félreeső postaládája mellett találtak rá kibontva egy félrepostázott isztambuli eredetű csomagot. A kis Ilkay szépen felcseperedett és a kebapkészítés mellett megtanult dönert ízesíteni is. Inkább csak a török ízeket kedvelő Özil szakácsának visszük magunkkal, hiszen nála jobban senki sem tudja a hús-zöldség arányát eltalálni.

 

sami-khedira-karikatur.jpgSami Khedira (6) a 25 éves jobblábas előszűrő, a stuttgarti sváb kolóniával a 2006-2007-es idényben leigázta a Birodalom összes többi csapatát. A számára sikeres afrikai kaland után engedett kasztíliai mór ősei hívó szavának és azóta a luzitán Mou irányítása alatt szépen fejlődik. Egy igazi harcos aki küzd, sokat fut, vízhordásra is kiválóan alkalmas. Disznómászó társával együtt harmonikusan kiegészítik egymást a védekezésben és a támadásban. Helye megkérdőjelezhetetlen a középpálya középső tengelyében.

 

toni-kroos-karikatur.jpgToni Kroos (18) a 20 éves leverkuseni egy gyógyszerkotyvasztó, fűárus család leszármazottja. Amióta csatlakozott a bőrnadrágos klánhoz kezdi igazolni a vele szemben támasztott elvárásokat. Briliáns technikával és kiváló szabadrúgáslövő képességgel áldotta meg az Úr, amelynek döntő szerepe lehet egyes csaták eldöntésében. Az ő igazi hadjárata most lehet Európában, amennyiben a baltaarcú Schweinsteiger nem épül fel teljesen a hadjárat kezdetére illetve Khedira helyetteseként is bevethető.

 

thomas-mueller-02-karikatur.jpgThomas Müller (13) 23 éves kora ellenére már stabil kezdőnek számít a bajor klánban a jobbszélen, amely az eddigi csatákat elemezve, nem biztos hogy a megfelelő harcállás a számára. Inkább befutó,előretolt ékként, közepén érzi otthon magát és ilyenkor a legeredményesebb. A nagy létszámú bőrnadrágos bajor klánból érkezett ő is, egy kevésbé sikeres idényt maga mögött tudva, viszont felfelé ívelő formát mutatva. Ezt a lendületet átadhatja harctársainak is, és pozitív mentalitásának köszönhetően olyan gyönyörű megoldásokkal kápráztathatja el a birodalmi népet, mint amilyeneket 2 éve Afrikában is láttunk tőle.

mesut-oezil-02-karikatur.jpgMesut Özil (8) a 24 éves ballábas támadó középpályás szülei Isztambulban egy brémai vándorcirkuszhoz szegődve meg sem álltak egészen a Hanza-kikötővárosig, ahol Mesut felcseperedett. Fiatal kora ellenére óriási feladatot kapott Afrikában, amit magas szinten megoldott. Neki kell fazont szabnia csapatunk játékának. Klasszisa vitathatatlan, az elkövetkező hetekben bizonyíthatja (ahogy már a kasztíliai király udvarában is tette) és hibátlan helyzetkihasználásával egészen Kijev falaiig vezetheti hadunkat. Motivációját és hangulatát pozitívan befolyásolhatja Gündogan hazai főztje.

lukas-podolski-02-karikatur.jpgLukas Podolski (10) a 27 éves gliwicei, taknyosorrú parittyásfiú csapatunk szent tehene Egy olyan állat amely nyugodtan legelészik a pályán, odamehetsz hozzá megsimogathatod, mert nem rúg, csíp vagy harap. Ő is nagyon jól tudja, hogy a legelőn fog maradni, mert soha nem vágják le, mivel szent állat. Generálisunk lieblingje, mióta közösen járnak török fürdőbe. Idei szezonja a kölni katolikus hittérítőknél a kiesés ellenére jól sikerült, ezért a csatornán túli ágyútisztító céh azonnal lecsapott rá. Többet várunk tőle mint amennyit eddig mutatott, többször kell elsülnie félelmetes – már negyvenháromszor célba talált - bal oldali ágyújának. Nagyobb erőt kell fektetni a védekezésbe, Lahm nem védheti állandóan a szűk kis popsiját, amit generálisunk amúgy nagyon kedvel.

marco-reus-karikatur.jpgMarco Reus (21) a 23 éves gladbachi porosz kolónia leszármazottja, generálisunk speciálisan kifejlesztett fegyvere. Egyik meglepetésünk lehet a támadásaink során, ha szerephez jut az ellenfél kapuja előtt. A végjátékban 20-30 percre beugorva, a jobb vagy bal oldalról a büntetőterületre többször betörve lepheti meg az ellenséget, akár előkészítéseivel vagy góljaival.

 

 

andre-schuerrle-karikatur.jpgAndré Schürrle (9) szintén a leverkuseni gyógyszerkotyvasztó manufaktúra tagjaként tart velünk Keletre. A 22 éves kétlábas támadó Po(psi)dolski cseréje, ha azonban takonypóc nem mutat megfelelő formát, azonnal bejátszhatja magát a kezdősorba. Eddig 14 ütközet során 7 megsemmisítő lövéssel találta el ellenfeleinket, ami tartalékos létére kiváló arány. Mutatott formája alapján teljesen jogos a beválogatása, krónikásunk titkos favoritja.

 

bastian-schweinsteiger-03-karikatur.jpgBastian Schweinsteiger (7) a 28 éves, jobblábas, kőkemény támadó középpályás arcát mintha csak germán barbár bárdok faragták volna majdnem tökéletesre. Fogalmazzunk inkább úgy, hogy az angyalok szerették volna saját képükre formálni, de csak balta volt náluk. A legenda szerint, Mauglihoz hasonlóan alpesi farkasok nevelték fel a bajor rengetegben, mielőtt a bőrnadrágos klán befogadta volna. Az utóbbi években több nagy világ- és európai méretű hadjáratban vett részt, amelyekről ezüst és bronz szállítmánnyal tért haza. A bajoroknál nem éppen pályafutása legjobb szezonját produkálta, bár ez a falábú Gomez kivételével az egész klánra igaz. A napokban aggasztó hírek érkeztek egészségi állapotáról, ezért Császárunk a Birodalom legjobb sámánjait, gyógyítóit, füvesembereit és egy kis érchegységi mókuscombot (a kedvenc étele) küldött Lengyelországba, hogy minél előbb lábra álljon. Öregedésének egyik jele, hogy már nem birkózik alpesi barnamedvékkel reggelente, mit korábban egyik felkészülési hadjáratunk során a Dinári-hegységben tette. Inkább csak mókuscomb szopogatásban és kutyacsont faragásban leli örömét. A luzitánok ellen mindenképpen számítunk rá.

 A csatárok (ABWEHR ANGRIFF)

 

mario-gomez-karikatur.jpgMario Gomez (23) a 25 éves kétballábas támadó, a bajor klán tagjaként koloncként a nyakunkon maradt erre a hadjáratra is, bár a bőrnadrágos klánban idén sokszor jól botlott bele a labdába. Mario barátunk segítségünkre lehet az ukrán kolera elleni ellenszer kifejlesztésében, midőn oszló hullájából mintát veszünk, esetleg sugárzásmérőként használhatjuk Csernobil közelében. Állítólag egy bajor kocsmában fogadásból kétlábasságát próbálta bizonygatni, ám bal lábon állva eldőlt.

 

klose.jpgMiroslav Klose (11) maga a fej-edelem, lassan már 12 éve segíti csapatainkat az előrenyomulásban. Tengernyi csatát megvívott már sikeresen és számolatlanul lövi/fejeli a gólokat az ellenfél hálójába. 34 éves, és örök mint Róma. Jobblábas és már 63-szor ágyúzta szét az ellenség állásait a birodalmi csapatban. A Birodalom egyik ikonja, bármilyen formát is mutatott eddig, rá mindig lehet számítani. A luzitánok ellen visszatér a hadszíntérre és győzelemre vezet minket. Minden fajtájú és formájú nemesfémet hazahurcolt már a IV. Birodalomba, most az aranyra fáj a foga.


A stratégák (DIE TRAINER)


löw régen.jpgJoachim Löw a generálisunk, aki ősei örökébe akar lépni és le akarja igázni nemzeti csapatunkkal Kelet-Európát. 52 évesen már megfelelő és elégséges tapasztalattal, taktikai repertoárral rendelkezik a legcselesebb haditervek kieszelésére és megvalósításának közkatonáinkba való sulykolására. Afrika óta érettebbé vált serege és megtalálta a helyes egyensúlyt a fiatal és rutinos sivatagi rókák között. Hidegfejű, de briliáns taktikai húzásokat várunk el tőle. Mostantól az ellenállhatatlanul beinduló német harci gépezet fő mozgatórugójaként fog tetszelegni.

 

flick.jpgHansi Flick az altábornagyunk, már a négy évvel ezelőtti Európa-bajnokságon is bizonyította, hogy lehet rá számítani Löw generális távolétében. Játékosként feledhető pályafutást tudhat maga mögött a bőrnadrágosok színeiben. Taktikusként és a magánéletben viszont tökéletesen kie(lé)gészítik egymást a felettesével.

 

 

koepke.jpgAndres Köpke a kapuvédők parancsnoka, játékosként ragyogó pályafutást tudhat maga mögött, hiszen míg 1990-ben Róma ostrománál 3. számú kapuvédőként részt vett, 1996-ben már az ő vezetésével rajzoltuk újra Európa futballtérképét. Reméljük nem lepkefogó tudását adja át Neuernek és társainak.

A krónikás (DER BLOGGER)

Heiki Töltő az Aranyhadsereg 34 éves pannon krónikása, aki Labanciából próbálja meg eljuttatni a mindennapi információkat a Nationalelf-ért szorítóknak. Kétballábas, jobbal és ballal is ugyanolyan remekül kezeli a labdát mint bármelyik más testrészével. Még mindig nem kapott behívót General Löw-től, bízik a csodában és várja…


Így fest hát az Aranyhadsereg, amely még sok örömet fog okozni népének. Lőjjük hát szét a hétvégén a luzitán állásokat!

13 komment

Címkék: keretelemzés

A bejegyzés trackback címe:

https://diemannschaft.blog.hu/api/trackback/id/tr664571563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robot_ 2012.06.07. 15:35:04

:)
hajra akkor blogger!
Tudositsal!
Egyebkent meg keszulj fel h ha jo eredmenyt er el a csapat, akkor annyi irigy atok fog rahullani szegeny csapatra hogy "nem is nemetek...blabla", hogy majd osszeszamolni se lehet.
De en a Birodalomnak szurkolok!

Seduxen (már NEM dr.) 2012.06.07. 15:45:12

Előre is elnézést kérek, hogy holmi tommyként tévedtem ide a Dicső FußballWehrmacht honlapjára, de csak annyit szeretnék hozzáfűzni: kurvajóóóó írás lett, gratula :D

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.06.07. 15:53:09

Blitzkrieg keleten, beszarok, kurva jó :DDDD

Rajtunk kívül megy valaki megnézni a németek csoportmeccseit?

Seduxen (már NEM dr.) 2012.06.07. 16:04:00

@csizsikpizsik - pique takarodj!: ez az baszdmeg, ezt MINDEN, ismétlem: MINDEN lehetséges fórumra (ne csak az blog.hu blogokra) írd már le köcsöööööööööööög, hadd egyen meg mindenkit a sárga irigység :DDDD

Chazz Reinhold 2012.06.07. 16:18:50

háát ez eddig eléggé kaotikus blog, hibákkal, cinizmussal, homofób utalásokkal az edző felé és nyilvánvaló averzióval a Schalke klubcsapat ellen (lásd tegnapi poszt)
el kellene döntened, ha már többes szám egyes személyben - mint német - írsz, hogy minden szezonközbeni sérelmedet feledve a nemzeti 11-ről, mint közös csapatról írsz, vagy megmaradsz BuLi szinten, hogy valóban szurkolsz-e a válogatottnak teljes szívvel, vagy csak arcoskodsz itt, fitogtatva a lexikális tudásod és irónikusnak szánt humorod, ami számomra inkább bumfordinak látszik

sok sikert
elsősorban a csapatnak, másodsorban neked

GRX 2012.06.07. 16:27:44

A csatároknak mi közük van az Abwehr-hez, Kedves Blogger?

csabsz13 · http://www.fcstpauli.com 2012.06.07. 16:45:44

@robot_: ha ilyesmi megint megtörténik (már a VB alatt is ez jött folyamatosan), csak átschmitteljük az akkor megfelelő válaszainkat...:)

JadenFell 2012.06.07. 17:05:29

Abwehr=védelem, a csatárok azok STURM címszó alatt futnak.
Helyenként kisebb helyesírási hibák is fellelhetőek.

heiki töltő 2012.06.07. 21:00:03

@Chazz Reinhold: ne veszítsd el a humorérzéked, különben lelöwetlek :))))

@JadenFell: Angriff akart lenni, csak rosszul schmitteltem :))) Ja, mi vagy te nyelvtan tanár vagy olvasó? :)

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.07. 22:25:49

"Es braust unser Panzer im Sturmwind dahin."

:)))))

Homeoffice 2012.06.08. 08:58:42

Respect és Tisztelet ennek a blognak:D

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2012.06.08. 09:00:30

@Gunther: Mi az hogy Respect??? RespeKt :)))))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.06.08. 09:23:54

@Seduxen (már NEM dr.): Nembazz, kocsma és bultársakat keresünk, csak 6an vagyunk és nagyobb társasággal jó a foci/pia :))))
süti beállítások módosítása